3 mei : Internationale Dag van de Persvrijheid

gepost op: 26 april 2017

3 mei is de Internationale Dag van de Persvrijheid. Vrije pers verbindt, houdt je blik open en garandeert democratie. Want tussen de regels lees je het echte nieuws. Soms genuanceerd, soms kritisch, maar altijd actueel, in de kranten van jouw bib. Elke dag, ook online op Gopress.

Goed nieuws! Het pakket dag- en weekbladen dat wij aankopen bij Gopress breidt uit, zowel in de kiosk als in het archief met :

• Humo
  • MO*
  • Le Soir
  • La Libre
  • de Volkskrant
  • Trouw
  • De Zondag
  • De Week
  • De Streekkrant

Steeds meer bibliotheekbezoekers lezen hun favoriete krant of magazine in de Gopress Kiosk, binnen de muren van de bibliotheek. Met GoPress Archief kan je thuis de artikels van deze kranten of weekbladen lezen en doorzoeken, enkel de artikels van vandaag en gisteren staan er nog niet in.

Het totale aanbod van GoPress omvat nu :

• De Morgen
  • De Streekkrant
  • Deze Week

Aanbod voor scholen

Via de bibliotheek kunnen scholen ook gebruik maken van GoPress.  Deze zijn gebaat bij de uitbreiding van het aanbod, doordat ze nu bijvoorbeeld over artikels uit Franstalige en Nederlandse kranten beschikken.  Meer info hierover vind je onder "bib en school" of in de bibliotheek zelf.