Feestexpo Hilde Van de Walle 60:60

gepost op: 7 juni 2017

Feestexpo Hilde Van de Walle 60:60 met gastkunstenaar Els Vanassche in de Braembibliotheek!

Hilde Van de Walle organiseert ter gelegenheid van haar zestigste verjaardag een reeks tentoonstellingen in verschillende gemeenten en steden waar zij een beeld in het openbaar domein heeft staan.  In Schoten is dit het beeld "Stille beweging" voor de sporthal in de Vordensteinstraat.  Voor deze expo selecteerde Hilde Van de Walle een aantal van haar beelden evenals enkele schilderijen van de Schotense Els Vanassche.  De zwierige architectuur en de mooie lichtinval van de Braembibliotheek laat deze werken mooi tot hun recht komen.  Architectuur en beeldende kunst gaan hand in hand in deze eenmalige kunsttentoonstelling vooraleer de bib terug met boeken gevuld wordt.

Deze expo is vrij toegankelijk tijdens de weekends van 10 en 11 juni, 17 en 18 juni en 24 en 25 juni, telkens van 11 tot 18 uur.  Er is ook een nocturne in aanwezigheid van de kunstenaars op 22 juni van 18 tot 22 uur.  Een mooie, verzorgde catalogus met veel foto's van de kunstwerken én de Braembibliotheek is verkrijgbaar aan 5 euro.  (Ook te koop in de bibliotheek aan de Gelmelenstaat).