Problemen met herinneringsmails

De laatste week kregen wij een aantal meldingen dat de automatische herinneringsmails niet aankwamen bij sommige mensen.  Bij anderen was er niets aan de hand.

Wij hebben die melding doorgegeven aan de helpdesk van ons bibliotheeksysteem.

Blijkbaar hebben andere bibliotheken hetzelfde probleem gemeld.

Bij nazicht bleek dat de e-mails vanuit de bibliotheken wel degelijk verstuurd waren.

Enkel klanten van Telenet kregen hun mails niet aan.  Men onderhandelt met Telenet voor een oplossing.

Intussen raadt men u aan om uw antispam-instellingen te wijzigen : klik hier voor de instructies.

Hierbij wijzen wij u er nogmaals op dat het sturen van herinneringsmails slechts een bijkomende dienstverlening is.

De bibliotheek kan niet verantwoordelijk  zijn voor uw mailbox  : mails komen niet aan wanneer deze vol is, als ze door uw spamfilter worden tegengehouden of om een andere reden.  Daarom geven wij nog steeds een uitleenticketje mee.  Daarop staat de datum waarop u de geleende zaken moet terugbrengen.  Dit is het enige officiële document.

1 Reactie

jeroen wachters

31 augustus 2017 - 18:02u

Beste,

Wij zijn klant bij Proximus en ervaren hetzelfde probleem.
Ik zal trachten de SPAM-instellingn aan te passen.