VOORLEZEN : NOG LEUKER MET KAMISHIBAI !

Kamishibai is een oude Oosterse vertelvorm. Letterlijk betekent het “papieren theater”.

Met een Kamishibai krijg je de kans om mee te stappen in de eeuwenoude Oosterse traditie van het verteltheater. Op die manier kruip je in de huid van de wijze, Japanse rondreizende vertellers. Met verhalen en mythes zul je, net als zij, kinderen onderdompelen in een nieuwe magische wereld… Het jonge publiek zal aan je lippen hangen!

In de Kamishibai zitten vertelplaten op volgorde van het verhaal. Op de achterzijde van de laatste prent staat het deel van het verhaal dat hoort bij de prent die op dat moment getoond wordt. De prenten worden steeds achteraan teruggezet. Op die manier heeft de verteller de tekst ter beschikking en blijven de kinderen geboeid door de opeenvolgende prenten die ze te zien krijgen.
De kinderen genieten met de Kamishibai van een echt theaterstuk…

In de bib kan je meer dan 50 verhalen in de vorm van vertelplaten ontlenen.  En er komen er nog steeds bij.

De bib leent nu ook - gratis! - de bijhorende vertelkastjes uit.

Voorlezen voor (een groep) kinderen wordt nu nog leuker!

Vraag gerust meer informatie bij je volgende bibliotheekbezoek.