Hoe reserveer ik een boek/cd/dvd en hoeveel kost dat?

Onze bibliotheek heeft een zeer uitgebreide collectie boeken, cd’s en dvd’s maar natuurlijk kan van de meeste titels maar één exemplaar aangekocht worden.  Alleen van echte bestsellers zijn meerdere exemplaren beschikbaar.  Soms is dit frustrerend voor u, beste lezer : omdat het boek/cd/dvd uitgeleend is, moet u soms enkele weken geduld hebben.

Om vlugger in het bezit van een bepaald boek/cd/dvd te geraken, kan u dit reserveren.  Dat kan het makkelijkst via onze website.  Hoe?

- zoek het boek/cd/dvd op in onze catalogus

- klik op "waar staat het"

- klik op “reserveer”

- log in met uw eigen login en paswoord

- bevestig uw reservatie

U kan enkel een boek dat uitgeleend is, reserveren.  Een boek dat aanwezig is, kan u gewoon komen uitlenen.

’s Anderendaags vertrekt er een e-mail of een brief naar de persoon die het door u gereserveerde object uitgeleend heeft : deze wordt ervan verwittigd dat dit boek/cd/dvd gereserveerd werd.  Deze lener mag natuurlijk dit object behouden gedurende de uitleenperiode, maar kan het niet verlengen.

Zodra dit gereserveerde boek/cd/dvd ingeleverd wordt in de bibliotheek, staat het voor u klaar.  U wordt hiervan op de hoogte gebracht via een e-mail of een brief.

Bent u geen fan van de computer?  Dan kan u reserveren via een formulier dat u aan de balie afgeeft.

Voor deze dienstverlening betaalt u 1 euro, te betalen bij afhaling.