Kan ik een boek uit een andere bibliotheek laten overkomen naar mijn bib?

Ja, dat is mogelijk.  Je kan zowel materialen uit een andere Schotense bibliotheek laten overkomen als uit een bib aan de andere kant van het land.

Boeken van de hoofdbibliotheek naar het filiaal laten overkomen

Met uw bibliotheekkaart kan u zowel in de hoofdbibliotheek als in het filiaal Deuzeld terecht.  De hoofdbibliotheek bezit uiteraard veel meer dan het filiaal.  Bent u een lener van ons filiaal, wil u graag een boek dat enkel in het bezit van de hoofdbibliotheek is, lezen en geraakt u niet in de hoofdbibliotheek?  Geen nood, wij laten het voor u overkomen.

Dit is gratis als het boek in de hoofdbibliotheek aanwezig is.  Als het daar uitgeleend is, betaalt u de gewone reservatiekosten (1 euro).

Materialen uit een andere bibliotheek van een andere gemeente laten overkomen

Zoekt u een bepaald boek dat onze bibliotheek niet bezit ?  Ook nu is de oplossing simpel : via het interbibliothecair leenverkeer (IBL) kunnen wij voor u het boek aanvragen bij een andere bibliotheek.  Die stuurt het dan door naar onze Schotense bibliotheek.

Een IBL kan u niet zelf invoeren.  Indien u een boek uit een andere bibliotheek wil laten overkomen, kan u ofwel :

- een formuliertje invullen in de bibliotheek

- een e-mail sturen naar bibliotheek@schoten.be met uw gegevens (naam en nummer van de bibliotheekkaart) en de gegevens van het object dat u wil lenen uit een andere bibliotheek.

U wordt via e-mail of een brief verwittigd zodra dit werk voor u klaarligt.

Zo kan u materialen ontlenen uit de enorme collectie van alle Vlaamse openbare bibliotheken.

Voor deze dienstverlening betaalt u 3 euro.