Te laat! Hoeveel boete moet ik betalen?

Wanneer je je materialen te laat binnenbrengt, betaal je een boete.

Hoe wordt de boete berekend?

• voor dvd's : € 1 per begonnen week
  • voor alle andere materialen : € 0.50 per begonnen week

Hierbij komen nog de kosten voor de maningsbrieven.  Na 1 week wordt de eerste maningsbrief verstuurd.  Daarna volgen nog 2 gewone maningsbrieven.  De 4de brief wordt aangetekend verstuurd.

Als je dan nog je materialen niet hebt teruggebracht en de boete betaald, word je dossier overgemaakt aan de financiële dienst van de gemeente.  Deze stuurt eerst een factuur, daarna een deurwaarder...

Heb je een hoge boete en heb je problemen met het betalen ervan?  Neem dan zo snel mogelijk contact op met de bib voor een afbetalingsplan.

De tijd gaat zó snel!  Hoe voorkom ik dat ik te laat ben?

bij het uitlenen, krijg je van ons een ticketje.  Hierop staat wat je allemaal uitgeleend hebt en wanneer je alles moet terugbrengen.  Ook via "mijn bibliotheek" kan je dit nakijken.  Vul ook je e-mailadres in bij je gegevens in "mijn bibliotheek" of geef het door aan ons en je krijgt 2 dagen vóór het verstrijken van de uitleentermijn een verwittigingsmailtje.  Let wel : dit is een extra dienstverlening, de bibliotheek is niet verantwoordelijk voor uw mailbox.