WIE INLOGT, MOET OOK UITLOGGEN!

Vergeet niet UIT te loggen!  Dat is heel belangrijk en zo vermijd je heel wat problemen, zoals :

• Wanneer je niet heb uitgelogd uit “mijn bibliotheek” en je raadpleegt die een volgende maal, zijn de gegevens niet aangepast.  Je ziet dan soms zelfs nog materialen staan die je al hebt teruggebracht.
  • Wanneer je niet hebt uitgelogd uit “mijn bibliotheek”, kan je niets verlengen van een ander gezinslid dat niet aan jouw kaart is gekoppeld.
  • Wanneer  je op een computer in de bibliotheek inlogt en achteraf niet uitlogt, kan iemand anders bij jouw gegevens en materialen reserveren op jouw naam.  Resultaat : jij bent boos omdat wij beweren dat je iets hebt gereserveerd en de andere lener is boos omdat zijn reservatie is “verdwenen”.
  • Wanneer je niet uitlogt, kan men via “spyware” of “hacking” aan jouw gegevens.  Misschien minder erg wanneer het “maar” over boeken gaat.  Erger wordt het wanneer je na internetbankieren of kopen via internet niet uitlogt : dan gooi je zelfs je bankkaartgegevens te grabbel!

Elke website waarop je moet inloggen heeft een knop om uit te loggen, al moet je er soms wel even naar zoeken.  Je computer afzetten is niet gelijk aan uitloggen!