Anders lezen

Ons aanbod voor mensen met een leesbeperking en/of voorliefde voor gesproken boeken.

Geniet je graag van een boek, maar is de traditionele gedrukte vorm geen optie voor jou? Of je nu visuele beperking hebt, kampt met dyslexie, niet zo graag leest of net heel graag luistert, de bib biedt voor elk wat wils!

Groteletterboeken

Groteletterboeken zijn romans in een groter lettertype, speciaal voor wie minder goed ziet. Het aanbod is uiteraard veel beperkter dan dat van de standaardromans.

Vind je niets naar je smaak? Aan de balie helpen we je graag verder. We bekijken of het mogelijk is om een groteletterboek uit een andere bibliotheek te laten overkomen en staan open voor je aankoopsuggesties.  

boekenrekken met grootletterboeken

Luisterboeken

Multitasker, hou je graag je handen (en ogen) vrij terwijl je leest? Of kunnen verhalen je pas écht boeien als ze worden voorgelezen?

Voor iedereen die liever luistert dan zelf leest, zijn luisterboeken de ideale oplossing! Het zijn romans en dichtbundels die integraal ingelezen zijn door professionele stemacteurs. Een luisterboek bestaat uit één of meerdere cd’s die je kunt afspelen op een traditionele cd-speler of computer.

rek met luisterboeken

Daisyboeken

Daisyboeken zijn door Luisterpunt speciaal ontwikkeld voor mensen met een leesbeperking (blind- of slechtziendheid, spierziekte, dyslexie,…) en kunnen uitsluitend door hen worden uitgeleend. Net zoals luisterboeken, zijn het gesproken boeken, maar dan door vrijwilligers.

Door het compacte audioformaat past een volledig boek op één schijfje. Je kunt een Daisyboek afspelen op een cd-speler met MP3-functie, maar om optimaal van alle functionaliteiten te kunnen genieten, gebruik je best een Daisy-speler (uitlenen aan de balie) of installeer je Daisy software (gratis verkrijgbaar in de bib) op je computer. Zo kun je navigeren tussen hoofdstukken, virtuele bladwijzers toevoegen, de afspeelsnelheid kiezen, een timer instellen,…

Het aanbod Daisyboeken in de bib is zeer beperkt, maar we kunnen steeds op vraag bestellen. Bovendien kun je alle bestaande Daisyboeken streamen of downloaden via de Anderslezen-app. Alle info hierover vind je op de website van Luisterpuntbibliotheek. Of kom langs in de bib en we brengen je inschrijving meteen in orde.