De klauw

Adrian Stone (auteur)
+1
De klauw
×
De klauw De klauw
In de reeks:
Genre:
Als blijkt dat het broertje van een jonge vrouw een verboden talent voor magie heeft, moeten ze op de vlucht voor de heersende Magycker-sekte.
Titel
De klauw
Auteur
Adrian Stone 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2022]
352 p.
ISBN
9789024598533 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Eerste deel van een nieuwe serie. Adrian Stone is flink gegroeid als schrijver. 'De Klauw' is een prima geschreven roman. Goed geplaatste hints houden de lezer tot het laatst toe geïnteresseerd. In de ‘Magycker’-serie ligt het geheim van magie in de handen van een dubieuze sekte van tovenaars. Dan blijkt het broertje van de hoofdpersoon Marit onvermoede magische talenten te hebben. Gedurende de chaos die daarop losbarst, ontdekt Marit veel over zichzelf en haar broertje, wat lang verborgen heeft gelegen. Een zwak punt van het verhaal is het karakter van het broertje, Auric. De auteur kiest voor een autistische jongen, maar Auric overtuigt niet als karakter. Hij is wat clichématig en gedraagt zich onnozel. Hopelijk ontwikkelt hij zich in latere delen. Al met al een in uitstekend tempo geschreven avonturenroman die doet uitzien naar meer.

Over Adrian Stone

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Ad van Tiggelen, ING Investment Management

Ad van Tiggelen (Maastricht, 7 juni 1958) is schrijver van fantasyromans onder het pseudoniem Adrian Stone.

Loopbaan

Van Tiggelen studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en begon in 1981 zijn loopbaan bij Nationale-Nederlanden, waar hij in 1988 belegger werd. Sindsdien doorliep hij binnen de ING Groep een reeks aan beleggingsfuncties, waaronder een langdurige periode als hoofd Europese aandelen. Zijn laatste functie was beleggingsstrateeg, een functie waarin hij regelmatig in binnen- en buitenland in de media verscheen om commentaar te leveren over de beursontwikkelingen en om de visie van ING Investment Management te verwoorden en toe te lichten. Hij beëindigde zijn loopbaan bij ING op 30 juni 2014.

Columns

Van Tiggelen schreef iedere maand columns over een reeks van actuele beleggingsonderwerpen. Die columns verschenen in Nederland onder meer op FD.nl en …Lees verder op Wikipedia