De eeuw van de vrouw : hoe feminisme ook mannen bevrijdt

De eeuw van de vrouw : hoe feminisme ook mannen bevrijdt

Pleidooi door de Belgische liberale politicus om de rol van de vrouw in de samenleving met meer ambitie en minder vooroordelen in te vullen.
Onderwerp
Vrouwenemancipatie
Titel
De eeuw van de vrouw : hoe feminisme ook mannen bevrijdt
Auteur
Alexander De Croo 1975-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Polis, 2018
197 p.
ISBN
9789463102049 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een pleidooi om de rol van de vrouw in de samenleving met meer ambitie en minder vooroordelen in te vullen. De schrijver, een man, is als Vlaams liberaal sedert 2014 minister en vice-premier in de Belgische regering en naar eigen zeggen een actief feminist. In ruim twintig kernachtige hoofdstukken komen diverse items aan bod met betrekking tot de ongelijkheid tussen man en vrouw, vooral vanuit een economisch standpunt: als vrouwen actiever worden op de arbeidsmarkt komt dat de welvaart ten goede. Er worden concrete voorstellen gedaan, zoals: meer genderpartiteit in de regering, beter onderwijs voor meisjes in ontwikkelingslanden en het dichten van de loonkloof tussen mannen en vrouwen. Het boek is gemakkelijk leesbaar en door het beschrijven van de eigen ervaringen wordt duidelijk waarom de schrijver zich een actief feminist acht en kan zijn stelling: 'Mannen zijn niet vrij zolang (hun) vrouwen dat niet zijn' worden begrepen. Een boek dat geen nieuw licht doet schijnen, maar dat voor …Lees verder

Over Alexander De Croo

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Werktuigendagen Oudenaarde

Alexander Francis Herman De Croo (Vilvoorde, 3 november 1975) is een Belgisch politicus voor Open Vld en ondernemer. Sedert 1 oktober 2020 is De Croo premier van België van de zogenaamde Vivaldicoalitie. Hij volgde Sophie Wilmès op en is de eerste Vlaamse premier in iets minder dan 10 jaar.

Biografie

Jeugd

Alexander De Croo is de zoon van voormalig minister, partijvoorzitter en kamervoorzitter Herman De Croo. Hij studeerde in 1998 af als handelsingenieur aan de Vrije Universiteit Brussel (in samenwerking met Solvay Business School). Nadien studeerde hij een Master of Business Administration (MBA) aan Northwestern-universiteit in Illinois, Verenigde Staten. Hij werkte tussen 2000 en 2006 voor het consultingkantoor The Boston Consulting Group. Daarna richtte hij Darts-ip op, een bedrijf dat advies geeft op vlak van eigendomsrecht.

Naar de politiek

Lees verder op Wikipedia