Dvd
Engels

Bigfoot family

Ben Stassen (regisseur), Jérémie Degruson (regisseur)
De vader van Adam (13) is een beroemde Bigfoot. Als hij protesteert tegen olieboringen in Alaska, verdwijnt hij spoorloos. Adam en zijn vrienden gaan hem zoeken. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Bigfoot family
Regisseur
Ben Stassen Jérémie Degruson
Taal
Engels
Uitgever
Movi3D sprl, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2020
Speelduur
ca. 85 min.
Aantekening
Taalkeuze: Vlaams, Nederlands, Engels, Frans, Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5412370878809

Besprekingen

Belgisch-Franse animatiefilm van Ben Stassen en Jeremy Degruson, het vervolg op ‘Bigfoot Junior’* (2017). De 13-jarige Adam is de zoon van Dr. Jim ‘Bigfoot’ Harrison, een wetenschapper die door een genetische mutatie veranderd is in een bigfoot. Bigfoot heeft jaren in de wildernis geleefd, maar woont nu weer bij zijn vrouw en zoon. Hij wil zijn beroemdheid voor een goed doel gebruiken en vertrekt naar Alaska, waar de zogenaamd ‘groene’ oliemaatschappij X-tract met boringen de natuur in gevaar brengt. Wanneer Bigfoot spoorloos verdwijnt gaan Adam en zijn moeder hem zoeken. Op hun avontuurlijke reis worden ze geholpen door hun huisdieren, een beer en een wasbeer. Intussen leert Adam om te gaan met zijn speciale krachten en hoopt hij het hart te veroveren van klasgenote Emma. André Waardenburg (NRC 6-10-’20): ‘(…) bijgestaan door de in animatiefilms onvermijdelijke side-kicks (...). Adam en kornuiten ondermijnen de groene boodschap door ten strijde te trekken in een oud bestelbusje, dat …Lees verder

Over Ben Stassen

Benoît (Ben) Stassen is een Belgisch filmproducent en -regisseur van animatiefilms en pionier in 3D en 4D. In 1994 richtte hij nWave Pictures op dat gevestigd is in Brussel en Los Angeles. Hij is wereldwijd een van de vooraanstaande filmmakers op het gebied van digitale films vanaf een multiplatform.

Levensloop

Stassen is afkomstig uit het Franstalige Luik en studeerde in de Nederlandse taal communicatiewetenschapen aan de Katholieke Universiteit Leuven. Vanwege zijn matige beheersing van het Nederlands deed hij het verzoek zijn essays op film te mogen maken bij de audiovisuele dienst van de universiteit. Die toestemming kreeg hij en leidde in wezen tot zijn debuut als filmmaker. Hierna vervolgde hij zijn studie aan de School of Cinema and Television van de University of Southern California. In de tien jaar na zijn opleiding bleef hij in de Verenigde Staten.

Begin jaren negentig kreeg hij de uitnodiging een producti…Lees verder op Wikipedia