Dvd
Engels

Flits & het magische huis

Ben Stassen (regisseur), Jérémie Degruson (regisseur), Domonic Paris (scenarist)
De verdwaalde jonge kat Flits komt in het mysterieuze landhuis van een oude goochelaar terecht. Samen met de andere bewoners moet hij voorkomen dat het huis verkocht wordt. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Flits & het magische huis
Regisseur
Ben Stassen Jérémie Degruson
Scenarist
Domonic Paris James Flynn
Componist
Ramin Djawadi 1974-
Taal
Engels
Parallelle titel
Flits en het magische huis
Uitgever
Belga Home Video, 2013
1 dvd-video
Speelduur
83 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands
EAN
5412370840929

Besprekingen

Animatiefilm van de Belgische regisseur Ben Stassen (African safari 3D; Sammy's avonturen). Het jonge katje Flits wordt door zijn baasjes die gaan verhuizen op straat gezet. Op zoek naar een nieuw tehuis komt hij terecht bij een groot landhuis, waar het zou spoken. In het huis woont de oude goochelaar Laurens, samen met zijn huisdieren en levend speelgoed. Wanneer Laurens in het ziekenhuis belandt, wil zijn neef het huis verkopen, maar Flits en de andere bewoners maken van het huis een spookhuis om de kopers af te schrikken. Pauline Kleijer (Volkskrant 17-4-'14) geeft 3 sterren (van 5): 'Dat de animatie van Europese makelij is - en dus niet afkomstig uit een grote Amerikaanse studio - is nauwelijks te zien. Dat is goed en slecht nieuws. Knap werk, maar niet erg origineel.' Sandie Angulo Chen (Common Sense Media, i) geeft 4 sterren voor een soms enge maar vooral schattige film, met slapstickhumor en een positieve boodschap over vriendschap tussen generaties. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Ben Stassen

Benoît (Ben) Stassen is een Belgisch filmproducent en -regisseur van animatiefilms en pionier in 3D en 4D. In 1994 richtte hij nWave Pictures op dat gevestigd is in Brussel en Los Angeles. Hij is wereldwijd een van de vooraanstaande filmmakers op het gebied van digitale films vanaf een multiplatform.

Levensloop

Stassen is afkomstig uit het Franstalige Luik en studeerde in de Nederlandse taal communicatiewetenschapen aan de Katholieke Universiteit Leuven. Vanwege zijn matige beheersing van het Nederlands deed hij het verzoek zijn essays op film te mogen maken bij de audiovisuele dienst van de universiteit. Die toestemming kreeg hij en leidde in wezen tot zijn debuut als filmmaker. Hierna vervolgde hij zijn studie aan de School of Cinema and Television van de University of Southern California. In de tien jaar na zijn opleiding bleef hij in de Verenigde Staten.

Begin jaren negentig kreeg hij de uitnodiging een producti…Lees verder op Wikipedia