De astronauten van een internationaal ruimtestation ontdekken een vorm van leven in een bodemmonster van Mars. Dit organisme blijkt intelligent en gevaarlijk.
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
100 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en andere talen
EAN
8712609645125

Besprekingen

Sciencefictionthriller van Daniel Espinosa (Safe house; Snabba cash) met onder meer Jake Gyllenhaal (Nocturnal animals) en Rebecca Ferguson (Florence Foster Jenkins). De zes astronauten aan boord van een internationaal ruimtestation dat in een baan om de aarde draait onderzoeken een bodemmonster dat door een ruimtesonde is genomen van Mars. Ze vinden een eencellig organisme, dat na enige experimenten tot leven komt. Het organisme krijgt de naam 'Calvin' en groeit hard, blijkt zeer intelligent en bepaald niet vriendelijk. De recensenten geven 2-3 1/2 ster. Andre Waardenburg (NRC 22-3-'17) schrijft: '(...) Toch zitten er wel momenten in Life die de hartslag hoger doen oplopen, maar deze worden teniet gedaan door de ergernis over de inspiratieloze clichés. (...) Al houdt de vormgeving van Life de aandacht even vast, tegen dat soort clichés valt niet op te acteren. Zelfs niet door Jake Gyllenhaal.' VPRO Cinema (vpro.nl) ziet het anders: '(...) Life ontpopt zich als een dure, soms bloederi…Lees verder

Over Daniel Espinosa

Daniel Espinosa (Huddinge, 23 maart 1977) is een Zweedse filmregisseur.

Biografie

Daniel Espinosa werd in 1977 geboren in het Zweedse Huddinge. Hij is van Chileense afkomst. In 2001 studeerde hij af aan de Nationale Filmschool van Denemarken.

In 2004 maakte hij zijn regiedebuut met de Zweedse dramafilm Babylonsjukan. Zes jaar later brak hij samen met hoofdrolspeler Joel Kinnaman door met Snabba Cash (Engelstalige titel: Easy Money). De thriller was in 2010 met meer dan 600.000 bezoekers de meeste bezochte bioscoopfilm in Zweden.

In 2012 maakte Espinosa in Hollywood de actiethriller Safe House (2012), met Denzel Washington en Ryan Reynolds als hoofdrolspelers. Enkele jaren later mocht hij de roman Kind 44 verfilmen. Child 44 (2015) was een Brits-Amerikaanse productie die kon rekenen op de medewerking van acteurs Gary Oldman en Tom Hardy. Ook Espinosa's landgenoten Joel Kinnaman…Lees verder op Wikipedia