Dvd
Engels

Game of thrones. Seizoen 2

David Benioff (scenarist), D.B. Weiss (scenarist), Ramin Djawadi (componist)
Titel
Game of thrones. Seizoen 2 / created by David Benioff, D.B. Weiss
Scenarist
David Benioff D.B. Weiss
Componist
Ramin Djawadi 1974-
Naar het werk van
George R.R. Martin
Acteur
Emilia Clarke 1986- Lena Headey Peter Dinklage Maisie Williams
Taal
Engels
Uitgever
HBO, © 2013
5 dvd-video's
Oorspr. opname
2012
Speelduur
522 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, Tsjechisch, Hongaars, Pools Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Tsjechisch, Hongaars, Pools, Deens, Fins, Hebreeuws, Noors, Portugees, Roemeens, Slowaaks, Zweeds, Turks, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888131626

Besprekingen

De Amerikaanse fantasyserie 'Game of thrones' is gebaseerd op de ook in Nederland populaire boekenserie van George R.R. Martin (uitgebracht als 'Een lied van vuur en ijs'). In het fictieve middeleeuwse rijk Westeros waarin jarenlange zomers afwisselen met even lange ijskoude winters vechten zeven families om de macht. De noordgrens van het rijk wordt door een enorme ijsmuur beschermd tegen duistere krachten. Een avontuurlijke, epische serie met veel personages en veel bloed, seks en geweld. In de hoofdrollen onder meer Sean Bean, Peter Dinklage, Mark Addy, Harry Lloyd en Michelle Fairley. Carice van Houten heeft in het tweede seizoen een belangrijke rol als priesteres Melisandre. Sasja Kooistra (Volkskrant 31-3-'12) noemt de serie spannend, realistisch en rauw met veel sterke personages waar je mee kunt leven. De serie ontving veel nominaties en prijzen, waaronder een Golden Globe voor Dinklage. Seizoen 2 (2012) bevat tien afleveringen. Uitgezonden op HBO Nederland.

Over David Benioff

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

David Benioff (New York, 25 september 1970) is een Amerikaans schrijver van boeken en scenario's.

Biografie

Jeugd

Benioff werd geboren als David Friedman, maar veranderde zelf zijn achternaam in Benioff, naar zijn moeder, die een Russische-Joodse immigrant was. Hij is de jongste van drie kinderen.

Hij studeerde aan het Darthmouth College en werkte als een uitsmijter bij clubs. Op een leeftijd van 22 jaar werd Benioff leraar Engels aan het Poly Prep in Brooklyn.

Daarnaast studeerde hij ook aan de University of California Irvine, waar hij een Master of Fine Art behaalde bij het creatief schrijven-programma.

Carrière

Terwijl Benioff werkte als leerkracht Engels schreef hij een boek getiteld The 25th Hour, dat positief werd ontvangen. Later adapteerde hij het boek naar het grote scherm, met in de hoofdrol…Lees verder op Wikipedia

Suggesties