Dvd
Engels

Game of thrones. Seizoen 6

David Benioff (scenarist), D.B. Weiss (scenarist), Ramin Djawadi (componist)
Op het mythische continent Westeros strijden zeven adellijke families om de macht.
Titel
Game of thrones. Seizoen 6 / created by David Benioff, D.B. Weiss
Scenarist
David Benioff D.B. Weiss
Componist
Ramin Djawadi 1974-
Naar het werk van
George R.R. Martin
Acteur
Peter Dinklage Nikolaj Coster-Waldau Lena Headey Emilia Clarke 1986- Kit Harington Iain Glen
Taal
Engels
Uitgever
HBO, © 2016
5 dvd-video's
Oorspr. opname
2016
Speelduur
10 x 53 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Duits
EAN
5051888222171

Besprekingen

Zesde seizoen van de HBO-hitserie Game of thrones (2011-). De fantasyserie is nu al een aantal jaren onderweg en krijgt er ieder jaar meer fans bij. De serie die wel omschreven wordt als 'The Soprano's in Middle Earth', gaat over een bloedige strijd tussen zeven families in een soort middeleeuwse wereld waar de seizoenen jaren duren. De aantrekkingskracht ligt naast de ruimhartig aanwezige seks, bloederige vechtscènes en prachtige kostuums, in de mooie vormgeving, special effects en verrassende plotwendingen waarbij geliefde hoofdrolspelers sterven. De deelname van Carice van Houten en Michiel Huisman is voor Nederlanders weer heel speciaal. Dit zesde seizoen won drie van 23 Emmy nominaties waaronder opnieuw Outstanding Drama Series. Op IMDb.com staat het cijfer nog altijd op een zeldzaam hoge 9,5. Uitgezonden door HBO-Nederland. Tien afleveringen.

Over David Benioff

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

David Benioff (New York, 25 september 1970) is een Amerikaans schrijver van boeken en scenario's.

Biografie

Jeugd

Benioff werd geboren als David Friedman, maar veranderde zelf zijn achternaam in Benioff, naar zijn moeder, die een Russische-Joodse immigrant was. Hij is de jongste van drie kinderen.

Hij studeerde aan het Darthmouth College en werkte als een uitsmijter bij clubs. Op een leeftijd van 22 jaar werd Benioff leraar Engels aan het Poly Prep in Brooklyn.

Daarnaast studeerde hij ook aan de University of California Irvine, waar hij een Master of Fine Art behaalde bij het creatief schrijven-programma.

Carrière

Terwijl Benioff werkte als leerkracht Engels schreef hij een boek getiteld The 25th Hour, dat positief werd ontvangen. Later adapteerde hij het boek naar het grote scherm, met in de hoofdrol…Lees verder op Wikipedia

Suggesties