Strip
Nederlands

Tijgerzielen

Fabien Vehlmann (scenarist), Gazzotti (illustrator)
In de reeks:
Alleen; 13
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Dodji stemt toe de test van de Dolle Meester af te leggen. Hij slaagt erin de sleutel te stelen die portalen kan creëren. Hij bevrijdt Melchior, zijn celgenoot, die hem onthult dat hij en zijn vrienden in Fortville ‘tijgerzielen’ zijn. Dat zijn kinderen die weigeren te kiezen tussen de families van Goed en Kwaad en die tussen de twee clans zouden kunnen bemiddelen. Dodji wil zich graag herenigen m
Titel
Tijgerzielen / scenario Vehlmann ; tekeningen Gazzotti
Scenarist
Fabien Vehlmann
Illustrator
Gazzotti
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les âmes tigrées
Uitgever
[België]: Dupuis, 2022
48 p. : ill.
ISBN
9789031439485 (paperback)

Besprekingen

De kinderen Yvan, Terry, Dodji, en Leila leven in een andere dimensie. Ze zijn eigenlijk dood. Na hun overlijden leven ze in een wereld waarin alleen kinderen bestaan. Een soort parallelle wereld. De samenleving heeft trekjes van een totalitair regime. Leila heeft Dodji geholpen om een T-rex te verslaan. Na het verslaan van het beest redden ze Terry uit de buik van het beest. Hun vriendin Camille blijkt de uitverkorene van het kwaad te zijn. Haar invloed maakt hun tocht een stuk moeilijker. Bijna aan het einde van dit deel zitten de kinderen voor het eerst sinds lange tijd weer bij elkaar. Waarbij Camille uit haar trance komt en aan de anderen uitlegt wat haar is overkomen. Door de complexiteit van het scenario richt de serie zich op een volwassen lezerspubliek. Professioneel uitgevoerd stripverhaal met mooie sfeervolle tekeningen die passend zijn ingekleurd. Veel actie, af en toe gewelddadige en horrorachtige scènes. Dit deel is niet te volgen zonder de kennis van de eerdere albums.

Over Fabien Vehlmann

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Fabien Vehlmann (Mont de Marsan, 30 januari 1972) is een Frans stripscenarist.

Carrière

Zijn doorbraak kwam er in 1998 met de reeks Green Manor, getekend door Denis Bodart. Daarnaast schreef hij korte scenario's voor onder andere Maltaite, Clarke, Deth en Benoît Feroumont. Met die laatste maakte hij ook de reeks Wondertown. Heer der dolende zielen schreef hij voor Matthieu Bonhomme. Vanaf 2003 maakte hij de sciencefiction reeks Ian met tekenaar Ralph Meyer. Met tekenaar Bruno Gazzotti maakte hij vanaf 2006 de fantastische jeugdreeks Alleen. Fabien Vehlmann werkte ook samen met Kerascoët (Mooi duister, Voyage en Satanie) en met tekenaar Jason (L'île aux cent mille morts). Hij mocht de stripreeks Robbedoes en Kwabbernoot overnemen, samen met tekenaar Yoann.

Bekroningen

Vehlmann won samen met Gwe…Lees verder op Wikipedia

Suggesties