Dvd
Engels

Person of interest. The complete first season

Jonathan Nolan (scenarist), Ramin Djawadi (componist), Jim Caviezel (acteur)
Als een computerdeskundige in opdracht van de overheid The Machine ontwerpt waarmee grote terreurmisdaden voorspeld en dus voorkomen kunnen worden, blijkt deze computer ook kleinere misdrijven te kunnen voorspellen. Samen met een ex-CIA-agent vormt hij een geheim team om mensen ook te behoeden voor kleine misdaden.
Bevat
Disc 1 Pilot ; Ghosts ; Mission creep ; Cura te ipsum
Disc 2 Judgment ; The fix ; Witness ; Foe
Disc 3 Get Carter ; Number crunch ; Super ; Legacy
Disc 4 Root cause ; Wolf and cub ; Blue code ; Risk
Disc 5 Baby blue ; Identity crisis ; Flesh and blood ; Matsya nyaya
Disc 6 Many happy returns ; No good deed ; Fire wall
Onderwerp
CIA
Titel
Person of interest. The complete first season / created by Jonathan Nolan
Scenarist
Jonathan Nolan
Componist
Ramin Djawadi 1974-
Acteur
Jim Caviezel
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, 2013
6 dvd-video's
Oorspr. opname
2011
Speelduur
ca. 989 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Deens, Zweeds, Noors, Fins, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888149645

Besprekingen

Amerikaanse thrillerserie uit 2012, gecreëerd door Jonathan Nolan, met Jim Caviezel, Taraji P. Henson, Kevin Chapman. Een schatrijke computerdeskundige, genaamd Harold Finch, maakt een computer, The Machine, voor de regering. Deze is ontworpen om te voorspellen welke mensen terreurdaden zullen begaan met als doel terreurdaden als die van 11 september 2001 te voorkomen. Er is echter een bijeffect: deze computer voorspelt ook wanneer mensen betrokken zullen raken bij kleine of meer persoonlijke misdaden. De overheid heeft echter geen interesse in dit soort misdrijven, maar Finch weet een ex-CIA-agent te vinden om hem te helpen om ook misdaden voor de kleine man te voorkomen. Samen vormen ze een geheim team. Brett Cullum (Dvd Verdict 23-9-'12) geeft 94 (van 100) punten en vindt dat door gebruik te maken van de paranoia van bewaking, twee knappe en geweldige acteurs en een team dat weet hoe je een misdaadverhaal spannend en geloofwaardig kunt maken, Person of Interest boeiende en verslave…Lees verder

Over Jonathan Nolan

CC BY 2.0 - Foto van/door

Jonathan (Jonah) Nolan (Londen, 6 juni 1976) is een Brits-Amerikaans scenarioschrijver, de broer van regisseur Christopher Nolan. Samen met zijn broer schreef hij de scenario's voor Memento (Jonathan schreef een kort verhaal getiteld 'Memento Mori', waarop Christopher het filmscenario baseerde), The Prestige, The Dark Knight en The Dark Knight Rises.

Nolan werkte aan het scenario voor een film van Christopher Nolan getiteld Interstellar, gebaseerd op Wormgat-theorieën van Kip Thorne. Ook is hij bezig aan een eigen scenario over de Brand van Chicago van 1871.

Nolan werd, samen met zijn broer, genomineerd voor een Oscar voor beste scenario in 2002 voor Memento.

Films en televisie

  • Westworld (2016), bedenker, uitvoerend producent
  • Interstellar (2014), scenario
  • The Dark Knight Rises (2012), scenario
  • Person of Interest<…Lees verder op Wikipedia