Boek
Nederlands
Titel
De wolf van Wall Street gevangen
Auteur
Jordan Belfort
Vertaler
Jan Willem Reitsma René van Veen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Catching the wolf of Wall Street
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Q, 2014
390 p.
Aantekening
Vervolg op De wolf van Wall Street
ISBN
9789021456232 (paperback)

Besprekingen

Vervolg op 'De Wolf van Wall Street'* waarin Jordan Belfort (1962) in 'roman'-vorm vertelde over zijn opkomst en ondergang als frauduleuze beursmakelaar op Wall Street. Het boek werd succesvol verfilmd door regisseur Martin Scorsese, met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol. In dit vervolg begint het verhaal in september 1998 wanneer de FBI het landgoed van Belfort op Long Island binnenvalt en hem in handboeien afvoert. Een enorme juridische strijd volgt, zijn huwelijk met 'de Hertogin van Bay Ridge' (de bijnaam van zijn vrouw) strandt en hij dreigt zijn kinderen te verliezen. Door een deal met justitie tracht hij strafvermindering te krijgen. Belfort belandt in de gevangenis waar hij op aanraden van een medegevangene zijn verhaal begint op te tekenen, na zijn vrijlating begint hij daadwerkelijk met het schrijven van 'De Wolf van Wall Street'. Een vlot leesbaar verhaal gebaseerd op ware gebeurtenissen, verteld in de ik-vorm. Vrij kleine druk. www.jordanbelfort.com

Over Jordan Belfort

CC BY 2.0 - Foto van/door Ralph Zuranski

Jordan R. Belfort (The Bronx, 9 juli 1962) is een Amerikaans voormalig effectenmakelaar en fraudeur die nu motivatiespreker is.

Vroege carrière

Belfort was afkomstig uit een Joodse familie in de Bronx. Naar eigen zeggen verdiende hij 's zomers fors bij met het illegaal verkopen van ijs op het strand, zodat hij voor zijn studie kon sparen. Belfort studeerde biologie aan de particuliere universiteit American University, waarna hij zich inschreef bij University of Maryland School of Dentistry voor een studie tandheelkunde. Naar eigen zeggen gaf hij hier de brui aan toen een docent verkondigde 'wanneer je alleen maar veel geld wil verdienen, zit je hier verkeerd.' Nadien probeerde hij een aan-huis vlees-en-visverkoopservice op te zetten, wat resulteerde in een faillissement.

De Wolf van Wall Street

In 1987 wist hij via een familie…Lees verder op Wikipedia

Suggesties