Boek
Nederlands

Haas in de put

Lida Dijkstra (auteur), Ina Hallemans (illustrator)
Haas gaat naar het bos. Daar is een gat. Pas op, Haas. Nu zit Haas in het gat. Wat nu? AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Helpen, Jarig zijn
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Haas in de put
Auteur
Lida Dijkstra
Illustrator
Ina Hallemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2015
30 p. : ill.
ISBN
9789020678048 (hardback)

Besprekingen

Als meester Bok jarig is, geven alle dieren een cadeau. Maar Haas heeft er nog geen en gaat op zoek in het bos. Daar valt ze in een put en wordt er na een tijdje uitgehaald door een elfje en haar klasgenoten. Een boekje uit de reeks ‘Leren lezen met Kluitman’, waarin enkel eenlettergrepige woorden zonder hoofdletter worden gebruikt, AVI-Start. Wanneer een dier wat zegt, staat zijn afbeelding voor de zin. Wanneer een ander dier het woord neemt, is dat op de pagina zichtbaar door het gebruik van een extra regel wit. De zinnen zijn kort en bevatten veel dialogen. De gekleurde illustraties geven een mooie aanvulling op de teksten. Op de schutbladen laat meester Bok de kinderen dit boekje zien. Met leeslint waaraan een rubberen haasje hangt. Met meelees-cd (ca. 25 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Voor beginnende lezers vanaf ca. 6 jaar een leuk verhaal.

Over Lida Dijkstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ldijkstra

Lida Dijkstra (Alida Wietske Dijkstra) (Heerenveen, 16 juli 1961) is een Nederlands auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft ook enkele titels voor volwassenen op haar naam staan en schrijft ook educatief materiaal.

Biografie

Dijkstra groeide op in Scharsterbrug en verhuisde op haar achttiende naar Leiden om de Reinwardt Academie, een hbo voor museummedewerkers, te volgen. Daarna studeerde ze kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden, met als specialisatie kunstnijverheid. Ze gaf in haar studietijd rondleidingen in Stedelijk Museum de Lakenhal en was student-assistent in de diatheek van het Kunsthistorische Instituut.

Tussen 1986 en 1989 werkte ze bij de stichting Monument van de Maand, daarna werd ze conservator in Museum Joure. Na de geboorte van dochter Ingeborg in 1992, legde ze zich toe op schrijven. In 1994 debuteerde ze met het Friestalige kinderboek Sjoerd Stiensma syn reis …Lees verder op Wikipedia

Suggesties