Boek
Nederlands

Lam, je bent top!

Lida Dijkstra (auteur), Ina Hallemans (illustrator)
Het is mis met Mees Bok. Lam belt Dok Aap. Mees mag sap van de den. Maar het sap is op. Lam gaat naar het bos. Daar is de den. Maar het bos is wit en de weg is weg. AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Lam, je bent top!
Auteur
Lida Dijkstra
Illustrator
Ina Hallemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2018
29 p. : ill.
ISBN
9789020678352 (hardback)

Besprekingen

Mees bok is ziek. Dokter aap zegt dat hij sap van de den nodig heeft. Maar het sap is op. Lam gaat het halen. Maar de den is ver weg, en er ligt een dik pak sneeuw. Zal dat wel goed gaan? Deel in de serie 'Leren lezen met Kluitman'. Ook dit vierde boekje over de klas van mees bok bevat veel kleurige illustraties die het verhaal leuk aanvullen en kinderen veel bieden om naar te kijken. Het verhaal is bijna helemaal in dialogen geschreven, waarbij met een pictogram wordt aangegeven wie aan het woord is. De zinnen zijn kort, bevatten alleen eenlettergrepige woorden en geen hoofdletters. Elke zin begint op een nieuwe regel, AVI-Start. Met code waarmee het verhaal op AVI-niveau beluisterd kan worden op meeluisterboek.nl. Geschikt voor beginnende lezers vanaf ca. 6 jaar.

Over Lida Dijkstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ldijkstra

Lida Dijkstra (Alida Wietske Dijkstra) (Heerenveen, 16 juli 1961) is een Nederlands auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft ook enkele titels voor volwassenen op haar naam staan en schrijft ook educatief materiaal.

Biografie

Dijkstra groeide op in Scharsterbrug en verhuisde op haar achttiende naar Leiden om de Reinwardt Academie, een hbo voor museummedewerkers, te volgen. Daarna studeerde ze kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden, met als specialisatie kunstnijverheid. Ze gaf in haar studietijd rondleidingen in Stedelijk Museum de Lakenhal en was student-assistent in de diatheek van het Kunsthistorische Instituut.

Tussen 1986 en 1989 werkte ze bij de stichting Monument van de Maand, daarna werd ze conservator in Museum Joure. Na de geboorte van dochter Ingeborg in 1992, legde ze zich toe op schrijven. In 1994 debuteerde ze met het Friestalige kinderboek Sjoerd Stiensma syn reis …Lees verder op Wikipedia

Suggesties