Boek
Nederlands

Min gaat naar zee

Lida Dijkstra (auteur), Madeleine van der Raad (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
min woont in een ven. op een dag wil min naar zee. daar maakt ze veel mee. AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Zeemeerminnen
Leesniveau
AVI 1, AVI Start
Titel
Min gaat naar zee
Auteur
Lida Dijkstra
Illustrator
Madeleine van der Raad
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2018
28 p. : ill.
ISBN
9789020618587 (hardback)

Besprekingen

Dit leesboek uit de serie ‘Lees lees lees’* richt zich op beginnende lezers met AVI-Start, na 5 weken leesonderwijs. Het bevat een ‘echt’ verhaal, waarin Min de zeemeermin op reis gaat naar zee. Hier maakt ze nieuwe vrienden en beleeft ze verschillende kleine avonturen. Het verhaal bestaat uit korte regels tekst, spreekballonnen en losse woorden die ondersteund worden door zacht ingekleurde, vriendelijke illustraties. De tekst kent korte en lange klinkers en bevat (incidenteel) dubbele medeklinkers bij de werkwoords-t. Kinderen kunnen met dit boek ervaren hoe leuk lezen is. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Lida Dijkstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ldijkstra

Lida Dijkstra (Alida Wietske Dijkstra) (Heerenveen, 16 juli 1961) is een Nederlands auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft ook enkele titels voor volwassenen op haar naam staan en schrijft ook educatief materiaal.

Biografie

Dijkstra groeide op in Scharsterbrug en verhuisde op haar achttiende naar Leiden om de Reinwardt Academie, een hbo voor museummedewerkers, te volgen. Daarna studeerde ze kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden, met als specialisatie kunstnijverheid. Ze gaf in haar studietijd rondleidingen in Stedelijk Museum de Lakenhal en was student-assistent in de diatheek van het Kunsthistorische Instituut.

Tussen 1986 en 1989 werkte ze bij de stichting Monument van de Maand, daarna werd ze conservator in Museum Joure. Na de geboorte van dochter Ingeborg in 1992, legde ze zich toe op schrijven. In 1994 debuteerde ze met het Friestalige kinderboek Sjoerd Stiensma syn reis …Lees verder op Wikipedia

Suggesties