Boek
Nederlands

Op jacht naar de yeti

Lida Dijkstra (auteur), Jan Cleijne (illustrator)
+1
Op jacht naar de yeti
×
Op jacht naar de yeti Op jacht naar de yeti
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De ouders van Dex gaan naar de Himalaya om een yeti te vangen voor hun Mirakel Museum. Dex en zijn vriend Apie mogen mee. Dex loopt weg en ontmoet een yeti. Is hij wel zo gevaarlijk als iedereen denkt? AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Op jacht naar de yeti
Auteur
Lida Dijkstra
Illustrator
Jan Cleijne
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2016
29 p. : ill.
ISBN
9789020678253 (hardback)

Besprekingen

In zijn tweede avontuur over Dex Durfal, mag Dex samen met zijn nieuwe vriend Apie mee met zijn ouders naar de Himalaya om daar een yeti te vangen voor hun Mirakel Museum, voordat deze verschrikkelijke sneeuwman uit zal sterven. Als zijn ouders op jacht gaan, ontsnapt Dex aan de aandacht van zijn oppassers en ontmoet de yeti. Die neemt hem mee naar zijn familie in een verborgen vallei. Ze worden vrienden. Maar dan komen zijn ouders met hun netten. Deeltje uit de serie ‘Leren lezen met Kluitman’*, geschreven op leesniveau AVI-E4. Veel in grootte wisselende kleurenillustraties die de kameraadschappelijke sfeer tussen de yeti en Dex goed weergeven. Uitgevoerd met leeslint waaraan Dex als plastic poppetje is bevestigd. Op de schutbladen is de wereldkaart afgebeeld, zodat de reis ook visueel gevolgd kan worden. Het blije verhaal, opgebouwd aan de hand van eenvoudige zinnen, kent voldoende spanning, maar wordt nooit te angstig. Aantrekkelijke uitgave met veel zorg voor verhaal en tekeningen…Lees verder

Over Lida Dijkstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ldijkstra

Lida Dijkstra (Alida Wietske Dijkstra) (Heerenveen, 16 juli 1961) is een Nederlands auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft ook enkele titels voor volwassenen op haar naam staan en schrijft ook educatief materiaal.

Biografie

Dijkstra groeide op in Scharsterbrug en verhuisde op haar achttiende naar Leiden om de Reinwardt Academie, een hbo voor museummedewerkers, te volgen. Daarna studeerde ze kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden, met als specialisatie kunstnijverheid. Ze gaf in haar studietijd rondleidingen in Stedelijk Museum de Lakenhal en was student-assistent in de diatheek van het Kunsthistorische Instituut.

Tussen 1986 en 1989 werkte ze bij de stichting Monument van de Maand, daarna werd ze conservator in Museum Joure. Na de geboorte van dochter Ingeborg in 1992, legde ze zich toe op schrijven. In 1994 debuteerde ze met het Friestalige kinderboek Sjoerd Stiensma syn reis …Lees verder op Wikipedia

Suggesties