Boek
Nederlands

Pas op, Big!

Lida Dijkstra (auteur), Ina Hallemans (illustrator)
Big ziet een pen. Hij weet wat: ik maak een vos. Een vos van pen. Maar wat doet de vos? De vos is los! AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Pas op, Big!
Auteur
Lida Dijkstra
Illustrator
Ina Hallemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2014
29 p. : ill.
ISBN
9789020678017 (hardback)

Besprekingen

Big en Lam vinden op weg naar school een pen. Big tekent een maan, een kar en een vos. Dan komt de vos tot leven en bezorgt de kinderen uit de klas van mees Bok de schrik van hun leven. Gelukkig heeft de meester een logische oplossing om het gevaar te beteugelen. Nog dromend van dit avontuur denkt Big aan de kar. Als die nou eens tot leven komt… De dialogen worden voorafgegaan door een plaatje van degene die aan het woord is. Deze vorm maakt het ook geschikt om samen te leren lezen met en leeftijdgenoot of een volwassene. Boek maakt deel uit van een nieuwe serie leesboekjes voor beginnende lezers onder de naam ‘Leren lezen met Kluitman’*. De tekst bestaat uit eenlettergrepige woorden. Groot lettertype, geen hoofdlettergebruik wel interpunctie, AVI-Start. De kleurrijke tekeningen, die talrijk zijn, maken er een leuk boekje van. De gevoelens en emoties zijn treffend in beeld gebracht. Leeslint met daaraan een rubberen big. Op de schutbladen staan alle – vermenselijkte - dieren afgebeeld…Lees verder

Over Lida Dijkstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ldijkstra

Lida Dijkstra (Alida Wietske Dijkstra) (Heerenveen, 16 juli 1961) is een Nederlands auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft ook enkele titels voor volwassenen op haar naam staan en schrijft ook educatief materiaal.

Biografie

Dijkstra groeide op in Scharsterbrug en verhuisde op haar achttiende naar Leiden om de Reinwardt Academie, een hbo voor museummedewerkers, te volgen. Daarna studeerde ze kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden, met als specialisatie kunstnijverheid. Ze gaf in haar studietijd rondleidingen in Stedelijk Museum de Lakenhal en was student-assistent in de diatheek van het Kunsthistorische Instituut.

Tussen 1986 en 1989 werkte ze bij de stichting Monument van de Maand, daarna werd ze conservator in Museum Joure. Na de geboorte van dochter Ingeborg in 1992, legde ze zich toe op schrijven. In 1994 debuteerde ze met het Friestalige kinderboek Sjoerd Stiensma syn reis …Lees verder op Wikipedia

Suggesties