Boek
Nederlands

Pup gaat te ver

Lida Dijkstra (auteur), Ina Hallemans (illustrator)
Haas, Lam, Das en Pup gaan met mees Bok naar zee. Pup gaat de zee in. Met een mat en een haak. Maar Pup gaat veel te ver! AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Schoolreizen
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Pup gaat te ver
Auteur
Lida Dijkstra
Illustrator
Ina Hallemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2016
28 p. : ill.
ISBN
9789020678215 (hardback)

Besprekingen

Haas, Lam, Das en Pup gaan samen met mees Bok naar zee. Na een korte les over vissen, mogen de dieren spelen op het strand. Mees Bok doet een dutje en Pup gaat met zijn luchtmat de zee op om een vis te vangen. Hij waagt zich veel te ver in zee. De dieren moeten hem met een bootje gaan redden. Dankzij een kleine fee die hen vergezelt, lukt dat op het nippertje. Dat mees Bok - die ondertussen wakker is - van op het strand toekijkt en de jonge dieren de klus laat klaren, is wel vreemd. Dit is een avontuur in de serie ‘De klas van mees Bok’, met leesniveau AVI-Start uit de reeks 'Leren lezen met Kluitman'*. Het boekje heeft een aantrekkelijke lay-out met telkens grote, kleurrijke illustraties. Alle dieren zien er vrolijk uit en zijn sterk vermenselijkt. De tekst zonder hoofdletters bestaat uit korte zinnen met uitsluitend eenlettergrepige woorden. Bij de dialogen staan telkens kleine pictogrammen van de dieren die aan het woord zijn. Het boekje heeft een stevig omslag. Aan het bijhorende …Lees verder

Over Lida Dijkstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ldijkstra

Lida Dijkstra (Alida Wietske Dijkstra) (Heerenveen, 16 juli 1961) is een Nederlands auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft ook enkele titels voor volwassenen op haar naam staan en schrijft ook educatief materiaal.

Biografie

Dijkstra groeide op in Scharsterbrug en verhuisde op haar achttiende naar Leiden om de Reinwardt Academie, een hbo voor museummedewerkers, te volgen. Daarna studeerde ze kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden, met als specialisatie kunstnijverheid. Ze gaf in haar studietijd rondleidingen in Stedelijk Museum de Lakenhal en was student-assistent in de diatheek van het Kunsthistorische Instituut.

Tussen 1986 en 1989 werkte ze bij de stichting Monument van de Maand, daarna werd ze conservator in Museum Joure. Na de geboorte van dochter Ingeborg in 1992, legde ze zich toe op schrijven. In 1994 debuteerde ze met het Friestalige kinderboek Sjoerd Stiensma syn reis …Lees verder op Wikipedia

Suggesties