Boek
Nederlands

Vuur in het bos

Lida Dijkstra (auteur), Ina Hallemans (illustrator)
Lif maakt een bol. Lif en Jop gaan in de bol. De bol rolt weg. Maar daar is rook. Er is wat mis in het bos! AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Vuur
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Vuur in het bos
Auteur
Lida Dijkstra
Illustrator
Ina Hallemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, copyright 2020
27 p. : ill.
ISBN
9789020677997 (hardback)

Besprekingen

Lif heeft het druk – ze zaagt en hakt, ze maakt een bol. Als de bol af is, stappen Lif en Jop in de bol en gaan rijden. Dat valt nog niet mee, daar is een muur, Lif ramt bijna een hut en waar zit de rem? Dan zien ze rook en vuur in het bos en Kit zit hoog in de boom. Gelukkig kan de bol van alles: er rolt een blusslang uit en de bol kan op hoge poten lopen. Even later is Kit gered en de brand geblust – dat verdient een feestje! Eerste leesboekje op niveau AVI-Start uit de serie ‘Leren lezen met Kluitman’* met alleen klankzuivere woorden in maximaal m-k-m-m-samenstellingen en korte zinnen. Extra toevoeging is de mogelijkheid om samen ‘in rollen’ te lezen waarbij een kleine afbeelding aangeeft wie wat kan lezen. De tekst is in zijn eenvoud grappig en past bij de belevingswereld van de doelgroep. De kleurige, sprankelende tekeningen ondersteunen de tekst en nodigen uit tot kijken, vergelijken, voorspellen en terugkijken. We gaan vast nog meer van Lif en haar vrienden zien/horen. Voor beg…Lees verder

Over Lida Dijkstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ldijkstra

Lida Dijkstra (Alida Wietske Dijkstra) (Heerenveen, 16 juli 1961) is een Nederlands auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft ook enkele titels voor volwassenen op haar naam staan en schrijft ook educatief materiaal.

Biografie

Dijkstra groeide op in Scharsterbrug en verhuisde op haar achttiende naar Leiden om de Reinwardt Academie, een hbo voor museummedewerkers, te volgen. Daarna studeerde ze kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden, met als specialisatie kunstnijverheid. Ze gaf in haar studietijd rondleidingen in Stedelijk Museum de Lakenhal en was student-assistent in de diatheek van het Kunsthistorische Instituut.

Tussen 1986 en 1989 werkte ze bij de stichting Monument van de Maand, daarna werd ze conservator in Museum Joure. Na de geboorte van dochter Ingeborg in 1992, legde ze zich toe op schrijven. In 1994 debuteerde ze met het Friestalige kinderboek Sjoerd Stiensma syn reis …Lees verder op Wikipedia

Suggesties