Boek
Nederlands
Fin gaat naar oma. Poes Moos wil ook mee. En kip Toos ook. Maar waar is het huis van oma? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Dieren
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Poes Moos
Auteur
Marianne Witte
Illustrator
Katrien Van Schuylenbergh
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2014
29 p. : ill.
ISBN
9789020678031 (hardback)

Besprekingen

Fin gaat een nachtje bij zijn oma logeren. Zijn poes Moos en ook kip Toos moeten thuisblijven. De twee besluiten Fin achterna te reizen, maar raken verdwaald. Gelukkig weet slak Slup waar Fins oma woont. Dit boekje is bedoeld voor startende lezers (AVI-M3). De tekst bestaat uit overwegend eenlettergrepige woorden en eenvoudige zinnen. Er worden geen hoofdletters gebruikt, wel een aantal leestekens. Een enkele keer wordt gebruikgemaakt van grote letters of wordt een tweelettergrepig woord gebruikt dat gesplitst is m.b.v. een streepje of drie puntjes. Mogelijk verwarrend is het gebruik van drie o’s (zooo), zonder verdere tekens of onderscheidende lettergrootte. Kleurrijke, karikaturale illustraties verlevendigen de tekst. Het goed verzorgde boekje uit de reeks 'Leren lezen met Kluitman'* is uitgevoerd met een leeslint, waaraan een rubberen poesje bevestigd is. Het humoristische verhaal zal jonge lezers aanspreken. Nu met meelees-cd (ca. 35 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt vo…Lees verder

Over Marianne Witte

Marianne Witte (Texel, 1951) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Biografie

Marianne Witte werd in 1951 geboren op Texel. Zij werkte in een boekwinkel, op een kinderdagverblijf, in een bibliobus en in een bibliotheek.

Sinds 1996 schrijft zij voor kinderen en publiceerde korte verhalen in o.a. Bobo, Okki en Taptoe. Verder verschenen bijdragen van haar hand in acht verhalenbundels van Uitgeverij Holland. Sinds 2008 schrijft ze voor Uitgeverij Kluitman boeken voor beginnende lezers.

Sinds 2016 schrijft ze prentenboeken en leesboeken voor 8+ voor uitgeverij De Vier Windstreken.

Haar boekdebuut maakte ze in 1998 met het prentenboek Dag Kinderdagverblijf, geïllustreerd door Jolet Leenhouts.

Voor volwassenen schrijft ze columns en korte verhalen.

Bibliografie

Suggesties