Makkelijk lezen
Engels

Billy Elliot

Melvin Burgess (naar het werk van), Lee Hall (scenarist), Jacquie Bloese (bewerker)
De elfjarige Billy (ik-figuur) wil balletdanser worden, maar zijn broer en vader die in de mijnen werken, zien dat niet zitten. Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
Billy Elliot / Melvin Burgess ; based on a motion picture screenplay written by Lee Hall ; adapted by Jacquie Bloese ... [et al.]
Naar het werk van
Melvin Burgess
Scenarist
Lee Hall
Bewerker
Jacquie Bloese
Taal
Engels
Uitgever
London: Scholastic, 2007
40 p. : ill. + cd
ISBN
9781904720355

Besprekingen

Billy Elliot (ik-figuur) leeft in een mannenwereld. Zijn moeder is dood, zijn vader en oudere broer werken als mijnwerker. Zijn broer en vader zien liever dat Billy leert boksen, maar zijn belangstelling gaat uit naar ballet. Dat is in de mannenwereld niet gebruikelijk en al gauw wordt Billy voor homoseksueel uitgemaakt. Zijn balletjuffrouw neemt hem onder haar hoede en bereikt dat hij auditie mag doen op een balletschool in Londen. Het verhaal wordt op bijgaande cd naverteld. De serie Scolastic Readers is afgestemd op jongeren van 11 tot 18 jaar die Engels als tweede taal leren. Dit boek op Level 1 is bedoeld voor jongeren die 1 à 2 jaar Engelse les hebben gevolgd. De serie bewerkt moderne films, tv-series en jongerenliteratuur tot tijdschriftachtige boekjes, die naast het verhaal veel illustraties (foto's uit de film), informatiebladen en zelfstudieactiviteiten bevatten. Het verhaal wordt op bijgaande cd naverteld. Dit boekje is geschikt voor kinderen in groep 8 die voor het tweede …Lees verder

Over Melvin Burgess

Melvin Burgess (25 april 1954) is een Brits kinderboekenschrijver.

Zijn eerste boek, getiteld The Cry of the Wolf, kwam uit in 1990. Zijn boek Junk (1996) werd in Groot-Brittannië een van de bekendste boeken voor jongvolwassenen.

Bibliografie

  • 1990 - The Cry of the Wolf — Andersen Press
  • 1992 - An Angel for May – Andersen Press
  • 1992 - Burning Issy – Andersen Press
  • 1993 - The Baby and Fly Pie – Andersen Press
  • 1995 - Loving April – Andersen Press
  • 1995 - The Earth Giant – Andersen Press
  • 1996 - Junk – Andersen Press
  • 1996 - Tiger, Tiger – Andersen Press
  • 1997 - Kite – Andersen Press
  • 1998 - The Copper Treasure – A & C Black
  • 1999 - Bloodtide – Andersen Press
  • 1999 - Old Bag – Barrington Stoke
  • 1999 - Smack – Avon B…Lees verder op Wikipedia