Boek
Nederlands

Hype : de ultieme roes, de ultieme prijs

Melvin Burgess (auteur), Willeke Lempens (vertaler)
+1
Hype : de ultieme roes, de ultieme prijs
×
Hype : de ultieme roes, de ultieme prijs Hype : de ultieme roes, de ultieme prijs

Hype : de ultieme roes, de ultieme prijs

Melvin Burgess (auteur), Willeke Lempens (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Een nieuwe drug is in, iedereen heeft het over "The Hit". Wie de drug neemt, beleeft zeven fantastische dagen, maar bekoopt deze met de dood. Adam wordt verleid want het leven is onzin: zijn vriendin is er met zijn broer vandoor. Dus wat heeft hij nog te verliezen?
Onderwerp
Drugs, Dood
Titel
Hype : de ultieme roes, de ultieme prijs
Auteur
Melvin Burgess
Vertaler
Willeke Lempens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The hit
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Chicken House, 2014
271 p.
ISBN
9789044345261 (paperback)

Besprekingen

Het leven van Adam valt in duigen als zijn vriendin hem verlaat en zijn broer is verdwenen. Er is een nieuwe soort drugs, met de toepasselijke naam Death, op de markt en iedereen die deze gebruikt zal binnen een week sterven. Nadat de beroemde muzikant Jimmy Earle de drug heeft genomen en op het podium sterft, krijgt hij veel navolgers die de dodelijk drug innemen, waaronder Adam. Er is een beweging die de regering om wil werpen en een betere wereld wil creëren. Adam wil nog van alles doen in de laatste zeven dagen van zijn leven en merkt al snel dat hij eigenlijk wil doorleven. Hij gaat, samen met Lizzy, de strijd aan tegen de makers van de drug. Ontzettend spannend verhaal, waarin een absurde, soms ongeloofwaardige wereld wordt geschetst. De personages komen minder uit de verf; het verhaal moet het vooral van de keiharde, zeer realistisch beschreven gebeurtenissen hebben. Tussen de regels door is enige kritiek op de huidige, materialistische samenleving te lezen. De lezer zal tot aa…Lees verder

Hype

Lizzie en Adam, twee boezemvrienden, gaan naar wat wel eens het laatste concert van Jimmy Earle zou kunnen zijn. De popartiest liet via de media weten Death te hebben genomen. Dit is een nieuwe drug waarvan wordt beweerd dat hij je zeven waanzinnige dagen zal laten beleven. Eén akelig kantje ... het zullen je zeven laatste dagen zijn. Er is geen weg terug, geen tegengif. Death is onomkeerbaar. Wanneer Jimmy ook effectief morsdood op het podium neerzakt, ontstaat er totale chaos. Drugsdealer Ballantine ziet met deze stunt zijn zaken floreren. Death zal een hype worden! De avond van het optreden werden de drugs echter ook gratis uitgedeeld aan de aanwezige jongeren door de Zeloten. De Zeloten zijn een groepje jongeren die in opstand komen tegen het regime. Zij hebben een slim plan bedacht om met deze drug te bewerkstelligen wat de drug net niet beoogt: mensen opnieuw zin doen krijgen in het leven. Mensen laten ervaren dat het leven zinvol is en het waard is om voor te kiezen. De Deat…Lees verder

Over Melvin Burgess

Melvin Burgess (25 april 1954) is een Brits kinderboekenschrijver.

Zijn eerste boek, getiteld The Cry of the Wolf, kwam uit in 1990. Zijn boek Junk (1996) werd in Groot-Brittannië een van de bekendste boeken voor jongvolwassenen.

Bibliografie

  • 1990 - The Cry of the Wolf — Andersen Press
  • 1992 - An Angel for May – Andersen Press
  • 1992 - Burning Issy – Andersen Press
  • 1993 - The Baby and Fly Pie – Andersen Press
  • 1995 - Loving April – Andersen Press
  • 1995 - The Earth Giant – Andersen Press
  • 1996 - Junk – Andersen Press
  • 1996 - Tiger, Tiger – Andersen Press
  • 1997 - Kite – Andersen Press
  • 1998 - The Copper Treasure – A & C Black
  • 1999 - Bloodtide – Andersen Press
  • 1999 - Old Bag – Barrington Stoke
  • 1999 - Smack – Avon B…Lees verder op Wikipedia