Boek
Nederlands

Choco op bezoek bij opa

Nicolle Christiaanse (auteur), Ann De Bode (illustrator)
+1
Choco op bezoek bij opa
×
Choco op bezoek bij opa Choco op bezoek bij opa
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De opa van Roos is ziek. Samen met haar vriendin Kris gaat Roos bij hem op bezoek. Pony Choco wil ook mee. Maar zal dat wel goed gaan? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Grootouders
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Choco op bezoek bij opa
Auteur
Nicolle Christiaanse
Illustrator
Ann De Bode
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2016
28 p. : ill.
ISBN
9789020678277 (hardback)

Besprekingen

De opa van Roos is ziek. Zij wil samen met haar vriendin Kris bij hem op bezoek gaan. Maar pony Choco wil ook mee. Ze besluiten dat Kris en Choco beneden bij het huis van opa Sjors blijven staan en Roos met haar opa dan vanuit het raam zal kijken. Maar het loopt allemaal anders, want Choco plukt bloemen uit de tuin van Mira, die achter hen aangaat. Samen met Choco vluchten ze het bejaardenhuis in en dat zorgt voor veel ophef. Vlot leesbaar verhaal, met een goede spanningsopbouw en tot het slot volgehouden spanningsboog. Deel uit de reeks 'Leren lezen met Kluitman'* voor beginnende lezers waarin al twee boekjes over Choco verschenen. De tekst bestaat uit korte zinnen, eenvoudige woorden, met gebruik van interpunctie, waarbij de dialogen redelijk levendig zijn, AVI-M4. Steeds breidt het aantal personages zich uit, waardoor er min of meer sprake is van een stapelverhaal. Op de kleurrijke, karikaturale en vaak humoristische illustraties zijn de namen van de personages steeds vermeld. Een …Lees verder

Over Nicolle Christiaanse

Nicolle Christiaanse (Tilburg, 10 maart 1964) is een Nederlands kinderboekenschrijver.

Loopbaan

Christiaanse groeide op in Tilburg, waar ze de lagere school en het VWO doorliep. Zij deed vervolgens de opleiding tot drogist en natuurgeneeskundig therapeute. Omdat Christiaanse meer zag in schrijven dan in een geneeskundige praktijk ging zij daar mee verder. In 1997 verscheen een kort verhaal in de Donald Duck. Hierna publiceerde zij tien jeugdboeken bij uitgeverij Kluitman. Daarnaast schrijft Christiaanse informatieve teksten, verhalen, feuilletons en stripscenarios voor de tijdschriften Penny en Hoefslag Junior. De meeste van haar boeken gaan over paarden.

Bibliografie (selectie)

  • 2016 Red madelief!
  • 2013 De Bleshof - Paarden, ponys en plezier.
  • 2012. de Bleshof, Onze pony's zijn super.…Lees verder op Wikipedia

Suggesties