Boek
Nederlands

De smaak van zijn stem

Piet De Loof (auteur)
+1
De smaak van zijn stem
×
De smaak van zijn stem De smaak van zijn stem

De smaak van zijn stem

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Het lijkt een volmaakte zomerdag, als Andres wegfietst van huis. De zon schijnt, mama maakt lekker eten, papa werkt in de groentetuin. Andres' broer ligt languit te soezen onder de lindeboom. Hij ruikt al de geur van de tomatensoep die mama aan het maken is; hij is er verzot op. Er zijn ook zovéél dingen om te proeven - zelfs iemands stem heeft een smaak: die van mama smaakt naar melk, die van pap
Titel
De smaak van zijn stem
Auteur
Piet De Loof
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2010
140 p.
ISBN
9789059326743 (hardback)

Besprekingen

De ik-persoon (13) groeit op in een Bourgondisch gezin waar pa elke dag verse groente en kruiden uit de tuin haalt en ma fantastisch kookt. De ik-persoon proeft stemmen: de stem van zijn vader smaakt naar chocola, bitter wanneer hij boos is; de stem van zijn moeder smaakt naar zoete melk, zoutig als ze boos is en waterig bij verdriet. Zo proeft hij elke stem. Alleen de stem van zijn 10-jarige broertje Andres kan hij niet thuis brengen; een mengeling van aarde, bloemen, tabak en vochtig stro. Hij wil weten waar Andres’ stem naar smaakt, vooral na die zomermiddag. Wanneer zijn moeder niet meer kan koken en er in huis geen fijne geuren en smaken meer zijn waarmee hij zich kan troosten, biedt oom Marcus uitkomst. In soepele en delicate Vlaamse taal geschreven juweeltje waarin groot verdriet en dagelijks leven verbonden worden in de keuken, inclusief recepten. De auteur (1972) prikkelt je neus, tart je papillen en raakt op subtiele wijze je gemoed. Hij schreef eerder ook 'De cello van mevr…Lees verder

Over Piet De Loof

Piet De Loof (Oudenaarde, 12 september 1972) is een Vlaamse journalist en schrijver. Hij werkte als eindredacteur voor Teletekst (VRT) en voor de kranten Het Volk en Het Laatste Nieuws. Sinds 2017 specialiseert hij zich in printmedia met een eigen communicatiebureau.

Hij is ook bekend als schrijver van jongerenromans waarin muziek een belangrijke rol speelt. Daarbij onder meer Mijn vriend Hitler, een historische roman waarin Hitlers jeugdvriend August Kubizek terugblikt op zijn turbulente tienertijd met de jonge Adolf Hitler in Linz en Wenen.

Bibliografie

  • 2015: Mijn Vriend Hitler (Abimo)
  • 2013: Het Laatste Lied (Abimo)
  • 2013: De Rode Stelten, met Eric Puybaret (Abimo)
  • 2012: Sneeuwwitje, met Benjamin Lacombe (Abimo)
  • 2012: Nachtegaal, met Benjamin Lacombe (Abimo)
  • 2011: Ssst! (Abimo)
  • 2010: De smaak van zijn stem (Abimo)
  • 2008: De schoonheid van Clara (A…Lees verder op Wikipedia