Boek
Nederlands

Stan Stuntman

Ruth Wielockx (auteur)
+1
Stan Stuntman
×
Stan Stuntman Stan Stuntman
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Stan kan heel goed stunten op zijn skateboard. Maar ineens voelt hij die fijne kriebel in zijn buik niet meer. Misschien kriebelt het weer als hij stunt met een raketauto of met een monstertruck? Prentenboek met vrolijke, stoere kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Stan Stuntman
Auteur
Ruth Wielockx
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789044823677 (hardback)

Besprekingen

Op de dubbelpagina’s van dit vierkante prentenboek volgen we de halsbrekende toeren van Stan. Hij skate, maar dat bevalt hem op den duur niet meer. Hij krijgt er geen kriebels meer van in zijn buik. Dus gaat hij andere stunts proberen: bijvoorbeeld met zijn mountainbike door de lucht zweven, salto’s maken met zijn racemotor, koorddansen tussen twee wolkenkrabbers, vliegen met een dubbeldekker en dit zelfs met zijn raceauto en een monstertruck. Ten slotte probeert hij nog in een raketauto te rijden. Maar wat hij ook doet, de kriebels van genot in zijn buik willen niet terugkomen. Dan ziet hij hoog op een torenkraan een gestalte. Die moet hij redden! Dat blijkt niet nodig en leidt zelfs tot een sprong die wel hevige kriebels in Stans buik teweegbrengt. De enkele regels tekst per spread staan met een grote letter gedrukt in de flitsende, spannende illustraties waarmee de illustrator Stan door het luchtruim laat vliegen. Eerder verscheen in vergelijkbare opzet 'Pim Piloot'*, over Pim die …Lees verder

Stan Stuntman

Uitdagingen, durven, doen en steeds meer en hoger en sneller. Dat is wat Stan wil om de kriebels in zijn buik te voelen. Maar wat als je bijna alle mogelijke gevaarlijke sporten en stunts hebt geprobeerd? En zo hunkert naar die kriebels in je buik? Misschien kunnen die kriebels dan alleen nog maar door heel iets anders veroorzaakt worden! Een kleurrijk boek dat zeker aanspreekt bij jonge kinderen die houden van actie en avontuur. Elke bladzijde heeft een andere felle kleur als achtergrond wat steeds voor een nieuwe kijk zorgt. Stan staat altijd precies in het midden van de pagina, op de motorfiets, in een monstertruck of een raketauto. Na die opeenvolging van altijd gevaarlijker stunts, ziet hij hoog op een kraan iemand staan. En dan volgt de laatste stunt: een duosprong samen met Sterre Stuntvrouw. Stelt niet zoveel voor als verhaal; de stunts en de afgebeelde voertuigen zijn het belangrijkste.