Dvd
Engels

Corgi

Vincent Kesteloot (regisseur), Ben Stassen (regisseur)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Rex is de lievelingshond van de Britse koningin. Haar andere honden zijn jaloers en zorgen dat hij uit het paleis wordt gejaagd. Kan hij de weg naar huis vinden? Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Corgi
Regisseur
Vincent Kesteloot Ben Stassen
Uniforme titel
The queen's corgi
Taal
Engels
Uitgever
Belga Films, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
ca. 82 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Vlaams, Engels Nederlandse ondertiteling
EAN
5412370837400

Besprekingen

Animatiefilm van Vincent Kesteloot en Ben Stassen uit de Brusselse animatiestudio nWave (Sammy; Fly me to the moon). Koningin Elizabeth krijgt van haar man prins Philip een corgi cadeau. De aanhankelijke en brutale Rex wordt al snel haar lievelingetje, maar haar andere drie honden zijn jaloers en zorgen ervoor dat hij het paleis wordt uitgejaagd. Rex komt terecht in een hondenkennel en beleeft spannende avonturen terwijl hij probeert de weg naar het paleis terug te vinden. De recensenten geven 3 of 3 1/2 ster. Pauline Kleijer (Volkskrant 13-2-’19): ‘(…) een onderhoudende kinderfilm met soms wat volwassen, grove humor. (…) op een paar aardige vondsten na is deze sympathieke film geen hoogvlieger.’ Nathalie Strijker (7Days 15-2-’19): ‘(…) Die mix tussen echt en fantasie maakt deze film ondanks het voorspelbare plot anders dan anders. (…) Dat soort kleine grapjes maken Corgi erg de moeite waard. Zeker als je zelf van honden houdt. (…)’ Vanaf ca. 7 jaar.

Over Vincent Kesteloot

Vincent Kesteloot (Antwerpen, 23 maart 1995) is een Belgisch basketballer.

Carrière

Kesteloot maakte studeerde af op de topsportschool en maakte in 2014 zijn debuut voor Okapi Aalst. Hij speelde vier seizoenen voor Aalst en verhuisde voor het seizoen 2016/17 naar landskampioen Oostende. Bij Oostende was hij drie seizoenen actief en won met hen 3 landstitels en twee bekers. Hij vertrok op het einde van het seizoen 2018/19 naar bekerwinnaar Telenet Giants Antwerp. In Antwerpen won hij de beker in het seizoen 2019/20.

In 2021 verliet hij opnieuw Antwerpen en ging spelen voor Spirou Charleroi. In oktober 2022 tekende hij een contract bij het Duitse Academics Heidelberg nadat hij in de zomer nog meegetraind had bij Basketball Löwen Braunschweig.

Erelijst

Filou Oostende