Dvd
Nederlands

Robinson Crusoe

Vincent Kesteloot (regisseur), Ben Stassen (regisseur), Ramin Djawadi (componist)
Papegaai Dinsdag woont met zijn dierenvrienden op een paradijselijk eiland. Toch hoopt hij met de hulp van drenkeling Robinson Crusoe de rest van de wereld te ontdekken. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Robinson Crusoe
Regisseur
Vincent Kesteloot Ben Stassen
Componist
Ramin Djawadi 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: StudioCanal, 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
ca. 87 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Vlaams, Frans
EAN
5412370816702

Besprekingen

Na een verschrikkelijke storm lijdt Crusoe schipbreuk en komt terecht op een onbewoond eiland waar hij vriendschap sluit met de bonte papegaai Dinsdag. De vrienden van Dinsdag zijn ook al gauw de vrienden van Crusoe – mens en dier(en) leven vreedzaam samen! Wat ze niet weten is dat Crusoe niet de enige overlever is: de gemene scheepskatten hebben zich in een grot verstopt, wachtend op jonkies. Als die groot zijn, barst de strijd om het eiland pas goed los en het duurt even voordat duidelijk is wie de overwinnaar is… Zeker als er ook nog piraten op de loer liggen en ‘thuis’ een andere lading krijgt. Een bekend verhaal dat vanuit een ander perspectief, met terugwerkende kracht, in kleurig 3D, wordt verteld en een onverwacht, maar liefdevol einde kent. Mooi gemaakt, met een verhaallijn vol vaart en humor en goed verstaanbaar. Met bonus (making of, animeren van een papegaai). De moeite waard voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Over Vincent Kesteloot

Vincent Kesteloot (Antwerpen, 23 maart 1995) is een Belgisch basketballer.

Carrière

Kesteloot maakte studeerde af op de topsportschool en maakte in 2014 zijn debuut voor Okapi Aalst. Hij speelde vier seizoenen voor Aalst en verhuisde voor het seizoen 2016/17 naar landskampioen Oostende. Bij Oostende was hij drie seizoenen actief en won met hen 3 landstitels en twee bekers. Hij vertrok op het einde van het seizoen 2018/19 naar bekerwinnaar Telenet Giants Antwerp. In Antwerpen won hij de beker in het seizoen 2019/20.

In 2021 verliet hij opnieuw Antwerpen en ging spelen voor Spirou Charleroi. In oktober 2022 tekende hij een contract bij het Duitse Academics Heidelberg nadat hij in de zomer nog meegetraind had bij Basketball Löwen Braunschweig.

Erelijst

Filou Oostende