Dvd
Engels
De doodgewaande Michael Scofield blijkt nog in leven te zijn en zit gevangen in een beruchte gevangenis in Jemen.
Titel
Prison break : event series
Acteur
Wentworth Miller Sarah Wayne Callies Robert Knepper Dominic Purcell Rockmond Dunbar
Componist
Ramin Djawadi 1974-
Taal
Engels
Parallelle titel
Prison break
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2017
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 6 uur
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626051305

Besprekingen

Acht jaar na afronding van de serie ‘Prison break’* (2005-2009) is er toch een vijfde seizoen gemaakt. In de originele serie liet Michael Scofield (Wentworth Miller) zich opsluiten om zijn pleegbroer Lincoln Burrows (Dominic Purcell) uit de gevangenis te helpen ontsnappen. Het is nu zeven jaar na de dood van Michael, Lincoln leidt weer het leven van een kleine crimineel en Michaels vrouw Sara (Sarah Wayne Callies) is hertrouwd. Dan blijkt dat Michael nog leeft en gevangen zit in de beruchte Ogygia gevangenis in Sana'a, Jemen, onder de naam Kaniel Outis. Samen met drie oude bekenden uit de gevangenis zet Lincoln alles op alles om hem te redden uit een land in burgeroorlog. Intussen wordt Sarah bedreigd door helpers van de geheimzinnige 'Poseidon'. Bedenker van dit seizoen is opnieuw Paul Scheuring. De Amerikaanse recensenten zijn kritisch. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) geeft een score van 55%: 'Prison Break recaptures some of its old urgency in its return, but familiar faces and…Lees verder

Over Wentworth Miller

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Wentworth Earl Miller III (Chipping Norton, Oxfordshire, 2 juni 1972) is een Brits-Amerikaans acteur. Hij is vooral bekend van zijn rol als Michael Scofield in de Amerikaanse televisieserie Prison Break en als Captain Cold in de serie The Flash en DC's Legends of Tomorrow.

Biografie

Vroege jaren

Miller heeft een vader van Afro-Amerikaanse, Jamaicaanse, Engelse en Duitse afkomst. Zijn moeder is van Russische, Franse, Nederlandse, Syrische en Libanese afkomst. Zijn vader studeerde aan de universiteit van Oxford. Hij heeft twee zussen, Leigh en Gillian. Miller studeerde Engelse literatuur aan de Princeton-universiteit. Hier maakte hij deel uit van een groep a-capellazangers, genaamd The Princeton Tigertones. Nadat hij zijn diploma had behaald, vertrok hij in 1995 naar Los Angeles, alwaar hij een carrière als acteur nastreefde.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties