Nederlands leren

logo taalpunt Nederlands

Nederlands in de bib

Een divers aanbod

Je kan verhalen lezen in makkelijke taal, oefenen aan je uitspraak, grammatica leren of gewoon een leuke Nederlandstalige film ontdekken.
Met rondleidingen op maat verwelkomen we anderstalige nieuwkomers in de bibliotheek.

Taalpunt Nederlands

Ben je nieuwkomer of anderstalige en wil je Nederlands leren of oefenen?
Of woon je hier al lang maar wil je beter Nederlands leren lezen en schrijven?

Kom dan naar het Taalpunt Nederlands in de bibliotheek.

Je vindt in het Taalpunt taalcursussen, woordenboeken, grammatica- en spellingsboeken, leesboeken en kranten in eenvoudig Nederlands, films en taalspelletjes. Op de computers in de bib vind je ook een webpagina met allerlei digitale oefeningen.

Daarnaast bieden we een ruim aanbod aan websites om Nederlands te leren en te oefenen. Geen computer of internet thuis? Geen probleem, in de bibliotheek kan je gebruik maken van één van de tien computers en er is overal gratis WiFi.

Ga naar de websites

Makkelijk lezen plein

In de jeugdafdeling vind je het Makkelijk Lezen Plein. Hier staan boeken geselecteerd vanwege het eenvoudiger taalgebruik en de duidelijke lay-out. Hier vind je ook luisterboeken en tweetalige boekjes.

Rondleidingen op maat

Ben je leerkracht Nederlands en wil je graag een rondleiding in de bibliotheek op maat van jouw klas? Begeleid je een babbelgroep Nederlands en wil je met jouw groep op bezoek komen? Geen probleem, we geven jullie graag een rondleiding op maat in de bib.

Geïnteresseerd in een rondleiding?
Meer info

Meer leren?

Bekijk zeker eens de website nederlandsoefenen.be. Hier vind je meer informatie over activiteiten, leesgroepen, websites,... in jouw buurt.