Alternatieve dienstverlening: de "bib-op-afspraak"

Vanaf 19/5 kan je opnieuw een bezoekje brengen aan de bib via onze “bib-op-afspraak”!

Open deur

Boekenliefde in tijden van Corona? Absoluut! De afgelopen weken heeft het bibteam onze leners voorzien van het nodige lees-, kijk- en luistervoer met het opstarten van een afleverbib en ophaaldienst. Tegelijk werkten we achter de schermen aan een veilige manier om jullie opnieuw te kunnen ontvangen in onze mooie Braembib van zodra de maatregelen het toelaten. We zijn dan ook erg blij jullie vanaf dinsdag 19 mei opnieuw te mogen verwelkomen in de Braembib via onze “bib-op-afspraak” ! Je kan dan opnieuw materialen komen ontlenen in onze bibliotheek na het maken van een afspraak. Voorlopig blijven de deuren van het filiaal nog even gesloten.

• Wat? Een bezoek aan de bib na afspraak tijdens een vooraf gereserveerd tijdsslot. Voor leners die behoren tot een risicogroep of die minder mobiel zijn en niet tot in de bibliotheek kunnen verplaatsen voorzien we nog een aflever- en ophaaldienst.
  • Voor wie? Al onze leners.
  • Waar? De Braembib. Ons filiaal blijft voorlopig nog gesloten.
  • Wanneer? We voorzien in het afsprakenformulier tijdslots om het aantal gelijktijdige bezoekers in het gebouw te beperken. Opgelet: deze tijdslots wijken voorlopig af van onze normale openingsuren

Uiteraard zijn jouw veiligheid en die van het bibteam onze eerste prioriteit. Daarom zal jouw bezoek er ook iets anders uit zien dan wat je bij ons gewend bent. We zetten enkele aanpassingen voor je op een rij:

• Ben je ziek? Kom niet naar de bibliotheek, ook niet om materialen in te leveren. Annuleer je afspraak tijdig.
  • Je kunt het gebouw enkel betreden als je een afspraak hebt gemaakt, telefonisch of via ons formulier. Je zorgt ervoor dat je tijdig aan de bibliotheek bent voor je afspraak. Zo zorgen we ervoor dat er maximum 21 bezoekers gelijktijdig aanwezig kunnen zijn.
  • Bereid je bezoek van thuis uit goed voor. De catalogi zullen niet beschikbaar zijn in de bibliotheek. Stel dus vooraf je lijstje met boeken, CD’s, DVD’s, strips, tijdschriften ... samen via onze online catalogus. Je kan indien nodig ook via je smartphone gebruik maken van de Wifi.
  • Je komt zo veel mogelijk alleen naar de bibliotheek. Zo krijgen zo veel mogelijk mensen de kans om de bibliotheek te bezoeken. Als je geen opvang hebt voor je zoon of dochter kan deze uitzonderlijk mee. Je boekt voor elke persoon die “extra” meekomt een extra afspraak. De kinderen mogen niet zonder begeleiding in het gebouw rondlopen en blijven steeds bij hun mama of papa.
  • We raden het dragen van een mondmasker tijdens je bezoek sterk aan. Zo bescherm je de andere bezoekers en het bibteam.
  • Je volgt de route zoals aangegeven in de bibliotheek. Zo vermijden we dat bezoekers elkaar moeten kruisen tijdens hun bezoek. Als je elkaar toch ergens moet kruisen, hou dan steeds rechts aan.
  • Je beperkt je bezoek aan de bib tot max. 30 min. Je gebruikt verplicht een boekenmandje. Zo kunnen we de maximale aanwezigheid in het gebouw goed opvolgen. De mandjes worden na elk gebruik gereinigd.
  • Inleveren kan enkel via de inleverbus. De inleverbussen zijn permanent open. De boeken worden eerst 3 dagen in quarantaine geplaatst voor ze ingenomen worden en terug op de rekken geplaatst. Wil je meteen na het inleveren opnieuw materialen ontlenen? Geen probleem, we zorgden er in ons bibliotheeksysteem voor dat je nog 20 materialen extra kan ontlenen bovenop de materialen die in quarantaine staan en nog op je kaart staan.
  • De computers in de bibliotheek zijn buiten gebruik gesteld. Ook kopiëren en printen kan voorlopig niet.
  • Heb je een vraag? Het aanwezige bibpersoneel helpt je zoals altijd graag verder, maar nu even vanop 1,5m afstand.

Behoor je tot een risicogroep of ben je (tijdelijk) minder mobiel? Geen nood, voor deze groep leners voorzien we nog steeds de afleverbib en de ophaaldienst. Je vult gewoon een aanvraag in via dit formulier of contacteert ons via 03 680 17 10.

Als we al deze afspraken goed opvolgen, kunnen we er samen voor zorgen dat de bib zo snel mogelijk opnieuw een échte ontmoetingsplaats wordt. We kijken er alvast naar uit om je opnieuw te ontmoeten!