De bib blijft open met aangepaste veiligheidsmaatregelen.

De bibliotheek blijft geopend zonder afspraak. Tijdelijk gelden er wel andere openingsuren en zijn er aangepaste maatregelen.

bibteam buiten

Momenteel gelden er aangepaste openingsuren:

Braembibliotheek
Maandag: 13u-20u
Dinsdag: 13u-17u
Woensdag: 13u-20u
Donderdag: 13u-17u
Vrijdag:13u-17u
Zaterdag: 9u-12u

Filiaal Deuzeld
Dinsdag: 16u-20u
Zaterdag: 10u-12u (vanaf september)

Uiteraard blijven jouw veiligheid en die van het bibteam onze eerste prioriteit. Daarom zal je bezoek er anders uit zien dan wat je bij ons gewend bent. We zetten de veiligheidsmaatregelen voor je op een rij:

Vooraf:

• Ben je ziek? Kom niet naar de bibliotheek, ook niet om materialen in te leveren.
  • Bereid je bezoek van thuis uit goed voor en stel vooraf je lijstje samen via onze online catalogus.

Tijdens je bezoek:

• Je kan enkel materialen lenen. Ter plaatse lezen is voorlopig niet mogelijk. Kranten zijn ook niet ter beschikking.
  • Ontsmet je handen bij het binnenkomen. Wij voorzien handgel.
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht. Zo bescherm je de andere bezoekers en het bibteam. Neem je eigen masker mee.
  • Je volgt de route zoals aangegeven in de bibliotheek. Zo vermijden we dat bezoekers elkaar moeten kruisen tijdens hun bezoek.
  • Je neemt verplicht een mandje. Zo tellen we de bezoekers en kunnen we de maximale aanwezigheid in het gebouw goed opvolgen. De mandjes worden na elk gebruik gereinigd.
  • Volg steeds de instructies van het bibliotheekpersoneel.
  • Heb je een vraag? Het aanwezige bibpersoneel helpt je zoals altijd graag verder, maar nu even van op 1,5m afstand.

Na je bezoek:

• Ontsmet je handen bij het buitengaan.
  • We plaatsen de materialen niet in quarantaine. Eventueel laat je de materialen thuis een tijdje opzij staan om de overdracht van het virus via materialen zoveel mogelijk te beperken.
  • Veel lees-, kijk- en luisterplezier.

Behoor je tot een risicogroep of ben je (tijdelijk) minder mobiel? Geen nood, voor jou voorzien we nog steeds de afleverbib. Je vult gewoon een aanvraag in via dit formulierof je contacteert ons via 03 680 17 10.

Heb je thuis geen internet en wil je gebruik maken van een computer in de bib? Wij stellen momenteel 1 computer opnieuw in gebruik.

• Maximaal 1 uur per dag tijdens de openingsuren.
  • Maximaal 1 persoon op de computer.
  • Reserveren via 03 680 17 10.
  • We verlenen geen assistentie bij het computergebruik.
    • Wel assistentie nodig? Hiervoor kan je terecht bij Lokaal dienstencentrum ‘T Dorp. Bel voor een reservatie naar 03 680 07 75 of 03 680 07 76.

Ben je student en zoek je een rustig plekje om te studeren? Ook dit kan opnieuw in de bib.

• Wanneer? Elke weekdag én zaterdag van 9u tot sluitingstijd.
  • Bel voor een afspraak: 03 680 17 10

Als we al deze afspraken goed opvolgen, kunnen we er samen voor zorgen dat de bib zo snel mogelijk opnieuw een échte ontmoetingsplaats wordt. We kijken er alvast naar uit om je opnieuw te begroeten!