De inschrijvingen voor de Leesjury zijn geopend!

Ben je tussen 4 en 18 jaar? Lees je graag? Wil je mee op zoek naar het beste boek?
Doe mee met de Leesjury!

Leesjury

Wat is de Leesjury?

De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. De juryleden lezen de genomineerde boeken uit hun leeftijdscategorie. Daarna kiezen ze hun favoriet.

Hoe kan je meedoen?

Je kan meedoen met een leesgroep. Je komt om de 4-8 weken samen in de Braembibliotheek met de andere juryleden en je begeleid(st)er om de boeken te bespreken. Er zijn leesgroepen voor juryleden vanaf 8 jaar (derde leerjaar) tot 18 jaar (zesde middelbaar).

Ben je jonger dan 8 jaar en wil je al meelezen? Of kan je niet komen naar de bijeenkomsten? Dan kan je meedoen met de internetjury: je leest de boeken zonder begeleiding en je stemt daarna via de website. Laat ons zeker weten dat je meedoet: dan kan je alle boeken lenen in de bibliotheek.

Is lezen moeilijk voor jou? Geen probleem! Vanaf groep 2 (eerste leerjaar) zijn alle boeken er ook als groteletterboek en daisy-luisterboek.

Inschrijven?

Meedoen met de Leesjury is gratis, maar je moet wel vooraf inschrijven. Dit kan aan de infobalie tijdens de openingsuren met service.

Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt.

Meer info?

Voor meer informatie over de Leesjury in Schoten kan je terecht bij de coördinator:
Britt Duthoy - britt.duthoy@schoten.be

Alle informatie over de Leesjury vind je op deleesjury.be

Ontdek de titels van 2022-2023!