Romantiek, Jommeke, brood bakken & mindfulness

Benieuwd wat Schoten leest in tijden van Corona?

meisje leest boek in yogahouding

Onze bibliotheek is ondertussen al een maand getransformeerd naar een afleverbib. We maakten tussen 20 maart en 21 april al meer dan 500 pakketjes, goed voor meer dan 2500 materialen. Er worden vooral fictieboeken gevraagd. Volwassenen hunkeren naar romantiek. Het wordt voor het bibpersoneel dan ook steeds moeilijker om boeken met het hartjesetiket te vinden. Opvallend is de vraag naar boeken over pandemieën zoals De Pest van Camus of De stad der blinden van Saramago.

De hype van de zeven zussen is nog niet gepasseerd: de reeks is volledig uitgeleend, maar wordt nog steeds vaak gevraagd. Deze leners krijgen dus een verrassing in de plaats! Wil je vermijden dat je verrast wordt? Klik dan zeker op de knop waar staat het wanneer je titels opzoekt in de catalogus en kijk of het boek beschikbaar is in de hoofdbibliotheek.

De jeugd snakt dan weer naar humor of wil verdwalen in een fantasywereld. Ook de school dringt binnen in de aanvragen: de eerste lezertjes zijn thuis verder aan het oefenen en de oudere kinderen werken aan schoolopdrachten met/over boeken.

Er worden veel strips gelezen. Vooral Jommeke, De Kiekeboes en De Kampioenen zijn publieksfavorieten. Deze reeksen zijn helemaal uitgeput. Dit betekent dat er veel kindjes een verrassingspakket strips ontvangen hebben.

Onze Schotenaren (her)ontdekken allerlei hobby’s zoals naaien, brood bakken & fermenteren. Boeken over opruimen en organiseren zijn populair. De grote lenteschoonmaak is dus niet alleen in de bib begonnen (nu alle rekken wat leger zijn, gaat dit wat vlotter).

Goed voor jezelf zorgen is altijd belangrijk, maar nu nog iets meer. De bib is blij om zijn steentje te kunnen bijdragen door het leveren van boeken over weerstand, mindfulness en levenskunst.

Thuis zitten met je kroost is niet altijd vanzelfsprekend. Knutselboeken, boeken over activiteiten met kinderen en boeken over het welzijn van kinderen & jongeren kunnen inspiratie bieden en worden veel gevraagd.

Ook geïnteresseerd in een pakketje van onze afleverbib? Alle informatie vind je hier.