Ontdek onze website

Je vindt er alle info over de bib(collectie) en je eigen ontleningen, ook via je smartphone!

Onze website is de ideale plek om alles over de bib(collectie) en je eigen ontleningen te weten te komen. We zetten enkele belangrijke functies voor je op een rijtje:

Volledig mobiel

Foto Sien Verstraeten
Foto: Sien Verstraeten

Onze website wordt ondersteund door mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Je kan in de bib dus snel en makkelijk via je eigen smartphone doorheen de catalogus bladeren.
Van thuis kan je met je tablet snel een eenvoudig je ontleningen verlengen of werken reserveren.

Is het er of is het er niet?

In de catalogus vind je de beschikbaarheidsinformatie meteen op het detailscherm van een boek of ander werk. Zo zie je bovenaan rechts met één oogopslag wat er aanwezig is, en wat niet. 

Catalogus_screenshot

Zoek en vind

Zoeken gaat nu snel via het zoekveld op de homepagina van de website. Typ een zoekterm en kies eventueel uit de suggestielijst, net zoals in Google. Zelfs als je maar een deel van de auteursnaam of titel kent, helpt de catalogus je verder. Het juiste boek vinden was nog nooit zo makkelijk!

Catalogus_screenshot 2

Filter je zoekresultaten

Krijg je veel resultaten bij een zoekopdracht, dan kan je via de opties bovenaan verder verfijnen en filteren. Wil je enkel boeken en geen tijdschriftartikels, klik dan op 'Materiaal' en vink de gewenste optie(s) aan. Op dezelfde manier kan je ook een onderscheid maken in werken voor kinderen of volwassenen, of items zoeken in een bepaalde taal. Je kan al deze filters ook naar hartenlust combineren!

Catalogus_screenshot_4

Reserveren is kinderspel

Elk boek of ander werk heeft in de catalogus slechts één knop om te reserveren.  Als er meerdere edities beschikbaar zijn, dan kan je in een volgend scherm een keuze maken.

Catalogus_screenshot_4

Snel verlengen

Mijn Bibliotheek, de webtool om je ontleningen en reservaties te beheren, zit geïntegreerd in onze bibwebsite.

Log in op de website, en krijg via het menu bovenaan toegang tot een reeks gepersonaliseerde diensten. Makkelijk en supersnel, ook op je smartphone!

Je ontleningen krijgen een gezicht…

Weet je niet meer precies welke boeken je kinderen of partner allemaal ontleend hebben en wanneer ze weer binnen moeten? Via het overzicht van de ontleningen, aangevuld met handige coverfoto's, kan je ze snel bij elkaar zoeken.

MijnBibliotheek_screenshot_1

Altijd op de hoogte

De website is jouw vertrekpunt voor al je bibnieuws. Hier ontdek je nieuwe aanwinsten, digitale themalijsten, interessante activiteiten, leuke weetjes, en nog veel meer.