Ontdek onze website

Altijd en overal

Mobiele website

Volledig mobiel

Onze website wordt ondersteund door mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Je kan in de bib dus snel en makkelijk via je eigen smartphone doorheen de catalogus bladeren.
Van thuis kan je met je tablet snel een eenvoudig je ontleningen verlengen of werken reserveren.

Blijf op de hoogte

Wat waren ook alweer de openingsuren? Welke boeken zijn nieuw? Kan ik een aankoopsuggestie doen? Komen jullie ook aan huis?

Op onze website vind je een heleboel praktische informatie. Bovendien houden we je op de hoogte over al onze activiteiten.
Belangrijke informatie of veranderingen? Houd onze nieuwsberichten in de gaten.

Wil je zeker geen belangrijke info missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring, en de daarin omschreven verwerking van jouw persoonsgegevens. Je kunt je op elk moment opnieuw uitschrijven.

 

De catalogus

Zoek en vind

Zoeken gaat snel via het zoekveld op de homepagina van de website. Typ een zoekterm en kies eventueel uit de suggestielijst, net zoals in Google. Zelfs als je maar een deel van de auteursnaam of titel kent, helpt de catalogus je verder.

Zoeken

Filter je zoekresultaten

Krijg je veel resultaten bij een zoekopdracht, dan kan je via de opties bovenaan verder verfijnen en filteren.

Wil je enkel boeken en geen tijdschriftartikels, klik dan op 'Materiaal' en vink de gewenste optie(s) aan. Op dezelfde manier kan je ook een onderscheid maken in werken voor kinderen of volwassenen, of items zoeken in een bepaalde taal.

Je kan al deze filters naar hartenlust combineren!

Filteren

Is het er of is het er niet?

In de catalogus vind je de beschikbaarheidsinformatie meteen op het detailscherm van een boek of ander werk. Zo zie je bovenaan rechts met één oogopslag wat er aanwezig is, en wat niet.

Aanwezig?

Reserveren is kinderspel

Elk boek of ander werk heeft in de catalogus slechts één knop om te reserveren. In een volgend scherm kan je kiezen waar je het materiaal wil ophalen.

Reserveren

 

Mijn Bibliotheek

Meld je aan

Mijn Bibliotheek, de webtool om je ontleningen en reservaties te beheren, zit geïntegreerd in onze bibwebsite.

Meld je rechtsboven aan en krijg toegang tot een reeks gepersonaliseerde diensten. Makkelijk en supersnel, ook op je smartphone!

Nog geen account? Volg deze stappen om er een aan te maken.

Mijn Bibliotheek

Je uitleningen krijgen een gezicht

Weet je niet meer precies welke boeken je kinderen of partner allemaal geleend hebben en wanneer ze weer binnen moeten? Via het overzicht van de uitleningen, aangevuld met handige coverfoto's, kan je ze snel bij elkaar zoeken.

Ontleningen

Snel verlengen

Via Mijn Bibliotheek kan je je boeken en andere materialen snel online verlengen. Kies in de lijst van je uitleningen wat je wil verlengen of verleng rechtsboven alle verlengbare materialen tegelijk.

Verlengen

Mijn Leestipper

Op zoek naar een goed boek? Met Mijn Leestipper krijg elke maand persoonlijke leestips recht uit de collectie van de bib.

Deze dienst is geïntegreerd in Mijn Bibliotheek. Meld je aan en ga in het menu rechtsboven meteen naar je tips.

Leestips