Schotens Talent

De gemeente Schoten bruist van lokaal talent!

Ontdek hier al de auteurs en illustratoren die aanwezig zullen zijn op de Schotense Boekenbeurs op donderdag 14 november van 18.00u tot 22.00u.

Elisa Bogaerts

Elisa B. is transgender en schreef de kroniek van haar verleden, outing en transitie neer in de roman Als asters bloeien.

Erika Cotteleer

Erika Cotteleer illustreerde al een 70-tal (prenten)boeken voor binnen- en buitenlandse uitgeverijen en ontving nominaties en prijzen voor onder meer Olivia en de prins en Gloria.

Floortje De Backer

Leslie Hubrechts

Floortje De Backer is leerkracht en auteur met een voorliefde voor poëzie. Haar eerste bundel met gedichten voor kinderen heet Verloren sokken.

Johan De Keyser

Johan De Keyser schreef als trainer en team development coach het boek Bouw je Dreamteam, waarin hij mensen anders wil laten kijken naar succesvol samenwerken.

Anke De Potter

Anke De Potter creëert met haar lijnetsen een poëtische wereld in zwart-wit en illustreerde het superdiverse kinderboek Vleugels van papier van Sari Mar.

Anneke Duym & Nele Bergmans

Anneke Duym bedacht het Happy Angel Team en stuurde hen op een magisch avontuur,  Nele Bergmans maakte de illustraties van dit boek.  

Leslie Hubrechts

Leslie Hubrechts

Leslie Hubrechts schreef het boek Achtergelaten bagage over haar werk op de luchthaven van Zaventem en haar ervaringen tijdens en na de aanslagen van 22 maart.

Christiaan Iken

Christiaan Iken is een freelance illustrator en ontwerpt als 4MINIgeeks illustraties voor de zachte kant van fantasy, met voornamelijk draken en robots als onderwerp.

Danny Maes

Leslie Hubrechts

Danny Maes is een gelauwerd cartoonist, werkte mee aan o.a. Vijftig jaar Simikos Volley en publiceerde zijn eigen werk Tien op zes en Drie sprookjes met een hoek af.

Wim Peeters

Kinesitherapeut Wim Peeters bracht het boek Totaalvisie op preventie van rugklachten uit, waarmee hij mensen wil motiveren om gezond om te gaan met rugklachten.

Pascale Pérard

Pascale Pérard schreef al drie romans en presenteert nu haar splinternieuw werk, het handboek Leef Droom Doe - Fundamentele inzichten in dromen waarmaken.

Marc Perneel

Marc Perneel is professioneel actief in coaching en wil in de boeken Le Couvent en Essentie zijn kennis over o.a. numerologie op een toegankelijke manier doorgeven.

Eddy Smets

Eddy Smets vertelt in Kinderen - Wrakhout van de oorlog hoe hij als 10-jarige eenzaam moest overleven in de het ineenstortende Duitsland van 1944 en wil daarmee aandacht vragen voor kinderen in oorlogsgebied nu.

Maarten Tengbergen

Maarten Tengbergen doceerde Russisch aan de universiteit, vertaalt literaire teksten en is de auteur van het tweedelige Vijftig hoogtepunten uit de Russische literatuur.

Paul Theunis

Paul Theunis tekende de kroniek op van Koninklijke Football Club Schoten Sportkring, een rijk geïllustreerd boek met verhalen en cijfermateriaal over 100 jaar voetbal en vriendschap.

Geerlinde Verbrugge & Faby Van Roy

Geerlinde Verbrugge illustreerde onlangs de kinderboekjes van Faby Van Roy: Mysterieuze avonturen uit de tuin van Oma Faby en Rennen maar kevertjes, waarvan de opbrengst integraal naar het kinderziekenhuis van het UZ Brussel gaat.

Elise Wuyts

Elise Wuyts, psychiater in opleiding aan de Universiteit van Antwerpen, debuteerde in 2017 met haar roman De Studente, die werd genomineerd voor de Bronzen Uil.