Wifi, computers en kopiëren

Wifi in de bib

Voor iedereen

In de bibliotheek is er wifi voor iedereen. Je kan dus makkelijk met je smartphone de catalogus raadplegen, of werken op je eigen laptop of tablet.

De bib is niet verantwoordelijk voor de (tijdelijke) onbeschikbaarheid van de internettoegang.

Veilig internetten

Wees altijd voorzichtig met het bezoeken van websites en het downloaden van software of bestanden.

De bib is niet verantwoordelijk voor schade aan apparatuur of programma's of verlies van gegevens als gevolg van virussen.

Onze internetcomputers

Hoe gebruik ik een bibcomputer?

In de Braembib log je in op een computer met je eigen eID of je lidkaart. Elke sessie wordt na 1 uur automatisch beëindigd.

Als je je sessie vroeger wil beëindigen, ben je er zelf verantwoordelijk voor dat je je afmeldt. Zo vermijd je misbruik door anderen.

Na elke sessie start de computer opnieuw op en worden wijzigingen aan instellingen, bestanden en programma's gewist. Bewaar je bestanden dus tijdig op een extern geheugen of op een cloud-opslagdienst.

Reserveren is mogelijk. Contacteer hiervoor de bibliotheek tijdens de openingsuren.

Hoe lang kan ik de computer gebruiken?

Je bent jonger dan 12 jaar:
Je mag maximaal 2 uur per dag de computer gebruiken.

Je bent 12 jaar of ouder:
Je mag maximaal 4 uur per dag de computer gebruiken.

Filiaal Deuzeld:
Omdat er maar een beperkt aantal computers aanwezig zijn, mag je de computer maximaal 2 uur per dag gebruiken, ongeacht je leeftijd. Op die manier krijgen zo veel mogelijk leners toegang tot deze dienstverlening.

Afdrukken en kopiëren

Afdrukken

Afdrukken kan enkel vanaf onze internetcomputers. Het printsaldo komt op je kaart en kan betaald worden aan de betaalautomaat. Printen valt volledig onder de verantwoordelijkheid van de gebruiker.

- A4 zwart-wit: € 0,15
- A4 kleur: € 0,30

- A3 zwart-wit: € 0,30
- A3 kleur: € 0,60

Kopiëren

Aan de printer bij het infopunt kan je kopiëren. Hiervoor gelden dezelfde prijzen als voor het afdrukken. Het printsaldo komt op je kaart en kan betaald worden aan de betaalautomaat.

Wil je graag iets inscannen en naar je e-mail verzenden? Dit kan gratis.